Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

4 καλοκαιρινοί προορισμοί που θα σου κόψουν την ανάσα!

Σχετική εικόνα

Όσο και να αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσει να εξερευνώ και άλλα μέρη στον κόσμο. Αγαπώ οτιδήποτε μου χαρίζει καινούργιες εμπειρίες και με κάνει να μένω με το στόμα ανοιχτό. Και φέτος θέλω να ζήσω το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής μου.

24 06 2018

Σίγουρα η παρέα είναι αυτή που μπορεί να κάνει ένα καλοκαίρι από απλά όμορφο… υπέροχο αλλά και ο προορισμός παίζει το ρόλο του. Έτσι, βρήκα 4 υπέροχες μικρές πόλεις στην γειτονική Ιταλία που σίγουρα μπορούν να σου προσφέρουν τις συγκινήσεις που αναζητάς. Και μιας και δεν αποτελούν δυνατούς τουριστικούς προορισμούς, είναι σίγουρα πιο οικονομικές από άλλες πόλεις, όπως είναι η Ρώμη, η Φλωρεντία και η Βενετία.

Sorrento

Σχετική εικόνα

Βρίσκεται κοντά στη Νάπολι και την Πομπηία και έχει θέα στο Amalfi Coast. To Sorrento είναι μια από τις νοτιότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ιταλίας που αξίζει κανείς να επισκεφτεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάνε μια στάση στο Bar Ercolano για έναν καπουτσίνο ή χαλάρωσε με μια γρανίτα λεμόνι. Αυτό το εστιατόριο στο κέντρο της πλατείας είναι το τέλειο μέρος για να κάθεσαι και να κοιτάς τους ανθρώπους που περνούν από μπροστά σου.

La Grotta Dello Smeraldo
  
Σχετική εικόνα

Όταν οι Ιταλοί κάνουν διακοπές πολλές φορές επιλέγουν αυτό το μέρος μιας και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς Ιταλικούς προορισμούς. Βρίσκεται κοντά στο Sorrento και είναι γνωστό για την υπέροχη σπηλιά του. Οι επισκέπτες του La Grotta Dello Smeraldo πέρνουν τη βάρκα και εξερευνούν τη σπηλιά ενώ λίγο μετά καταλήγουν στο εστιατόριο Chez Black που είναι διάσημο για την υπέροχη μακαρονάδα του η οποία σερβίρεται με φρέσκα θαλασσινά.

Bari

Αποτέλεσμα εικόνας για Bari 

Το Bari είναι κάτι ανάμεσα σε ιταλική πόλη και χωριό. Αποτελεί τον μεγαλύτερο βόρειο προορισμό ενώ είναι ιδανικό και για ατελείωτα ψώνια και για βόλτες στην παραλία. Με λίγα λόγια… τα έχει όλα. Στο Bari θα βρεις μια ποικιλία από φαγητό του δρόμου και πιο συγκεκριμένα το παραδοσιακό panzerotti το οποίο είναι ένα είδος τηγανητού calzone καθώς και τη γνωστή σε όλους μας focaccia που είναι χοντρό ψωμί με ιταλικά βότανα και ντοματίνια cherry.

Lecce

Αποτέλεσμα εικόνας για Lecce drone 

H πόλη Lecce βρίσκεται κατά μήκος της Αδριατικής ακτής στα βόρεια της Ιταλίας και είναι γνωστή για την υπέροχη αρχιτεκτονική της. Αν πας στη Lecce σταμάτα στο L’Angolino di Via Matteotti, ένα καφέ διάσημο για την puccia του, ένα είδος γεμιστού ψωμιού το οποίο φτιάχνεται μόνο σε αυτήν την πόλη. Επιπλέον, η Lecce είναι ιδανική για βουτιές στη θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου