Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένα ντοκιμαντέρ για τη θυελλώδη σχέση του Αργεντινού με τη Νάπολη

Στις 5 Ιουλίου 1984, ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφτασε στη Νάπολι με αμοιβή παγκόσμιο ρεκόρ και για επτά χρόνια συνέβησαν πολλά σπουδαία αλλά και άσχημα πράγματα.

Στις 5 Ιουλίου 1984, ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφτασε στη Νάπολι με αμοιβή παγκόσμιο ρεκόρ και για επτά χρόνια συνέβησαν πολλά σπουδαία αλλά και άσχημα πράγματα.

Νικολέτα Μακρή, 03/05/2019 

Ο Asif Kapadia, ο σκηνοθέτης του Senna και του Amy, έχει σκηνοθετήσει μια ταινία ντοκιμαντέρ για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Χωρίς να ευτυχήσει ποτέ να κερδίσει ένα μεγάλο τουρνουά, ο προβληματικός ποδοσφαιρικός γίγαντας της SSC Νάπολι είχε μια άστατη προσωπική ζωή. Η φανατική υποστήριξή του ήταν απαράμιλλη τόσο στο πάθος όσο και στο μέγεθος. Κανείς δεν φοβήθηκε περισσότερο. Αλλά πόσο λαχταρούσαν για την επιτυχία.

Στις 5 Ιουλίου 1984, ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφτασε στη Νάπολι με αμοιβή παγκόσμιο ρεκόρ και για επτά χρόνια συνέβησαν πολλά σπουδαία αλλά και άσχημα πράγματα. Η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα του κόσμου και η πιο δυσλειτουργική πόλη της Ευρώπης αποτέλεσαν την τέλεια αντιστοιχία μεταξύ τους.

Ο Μαραντόνα ήταν ευλογημένος στο γήπεδο, αλλά καταραμένος έξω από αυτό. Ο χαρισματικός Αργεντινός, οδήγησε γρήγορα τη Νάπολι στον πρώτο της τίτλο. Ήταν η ουσία των ονείρων.

Αλλά υπήρχε ένα τίμημα ... Ο Ντιέγκο μπορούσε να κάνει ότι του άρεσε και ενώ έκανε θαύματα στο γήπεδο, όταν η μαγεία ξεθώριασε, έγινε σχεδόν κρατούμενος της πόλης.

Η ταινία θα κάνει ντεμπούτο στις Κάννες και το HBO μόλις αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα streaming.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου