Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Giovani talenti in musica 15η Εβδομάδα Ιταλικής Γλώσσας στον κόσμο 2015

16 Οκτωβρίου 2015 - ώρα  19.30
Auditorium του Ιταλικού Ινστιτούτο
Συναυλία για πιάνο και βιολί
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Φίληβος Γκάτζιος και η Μαρία  Αθανασιάδου, δυο νέα ταλέντα, 12 και 17 χρονών αντίστοιχα, θα παίξουν έργα από το κλασικό ρεπερτόριο.



ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Φίληβος Γκάτζιος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 2003. Ξεκίνησε πιάνο 6 ετών και συνεχίζει μέχρι σήμερα με καθηγήτρια την Άλλα Χαλάψη και με υποτροφία από το ωδείο Athenaeum Maria Kallas. Σε ηλικία 10 ετών πήρε το πρώτο βραβείο και τίτλο Laureate στο διαγωνισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής της Ρόδου. Δύο χρόνια μετά στον ιδιο διαγωνισμό αποσπά το Grand Prix ενώ σε ηλικία 11 ετών του απονέμεται το πρώτο βραβείο για την συμμετοχή του στον τέταρτο Dionysia Trust Διαγωνισμό Πιάνου Chopin 2014. Ο Φίληβος είναι μέλος στο Διεθνές Ίδρυμα για ταλαντούχα παιδιά Vladimir Spivakov και βρίσκεται στο δεύτερο έτος Μέσης Σχολής.

Η Μαρία Ισμήνη Αναστασιάδου γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε σπουδές στο πιάνο, και δύο χρόνια αργότερα σπουδές στο βιολί, υπό την καθοδήγηση του σολίστα και παιδαγωγού Βλαντισλάβ Χαλάψη, στο Ωδείο Πρωτοπορία.  Το 2009 έγινε υπότροφος στο Διεθνές Ίδρυμα “Vladimir Spivakov” για νέους μουσικούς και ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το 2ο βραβείο και τίτλο “Laureate” στον διεθνή διαγωνισμό “Gavrillin” (Ρωσία). Την ίδια χρονιά απέσπασε το 1ο βραβείο στο “Rhodes International Music Festival” (Ρόδος). Το 2011, στο διεθνή διαγωνισμό βιολιού “Young Paganini” (Πολωνία) κέρδισε τον τιτλο “Diploma” και την ίδια χρονιά το βραβείο “Grand Prix”  στο “Rhodes International Music Festival” (Ρόδος).  To 2012 κέρδισε τον τιτλο “Diploma”στο διεθνή διαγωνισμό “Balys Dvarionas” (Λιθουανία) για νέους πιανίστες και βιολιστές. Τον Ιούνιο του 2015, έλαβε Πτυχίο βιολιού και Αρμονίας. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό κονσέρτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια βιολιού με διακεκριμένους σολίστες.


-
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
Ωράριο: 19:30
Τόπος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σε συνεργασία με:
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου