Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Έχετε όρεξη για ιταλικό φαγητό; Μαγειρεύουμε σπαγγέτι Αglio e Οlio από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με άρωμα.. Ιταλίας για όλη την οικογένεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Σπαγγέτι αλ όλιο (aglio e olio) | Kitchen Lab by Akis Petretzikis:
https://www.youtube.com/watch?v=zJjwrdF-Qfg

Συστατικά
1 συσκευασία σπαγγέτι Νο5
80 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μέχρι 100-120 ml)
6 σκ. σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
1 πρέζα μπούκοβο ή 1 μικρό καυτερό τσίλι σπασμένο
μπόλικο φρέσκο μαιντανό ή φρέσκο βασιλικό
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.

Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.

Σε μία ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο μας.

Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας) και το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Παίρνουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική…

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.


Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου