Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

O Μπερλουσκόνι ανάβει ένα κεράκι κάθε νύχτα για τη Βρετανία!

Αποτέλεσμα εικόνας για O Μπερλουσκόνι ανάβει ένα κεράκι κάθε νύχτα για τη Βρετανία!
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε λαϊκιστής μέχρι το κόκκαλο. Αλλά και αυτός δηλώνει ότι το Brexit θα είναι τραγωδία |REUTERS/Massimo Pinca/File Photo 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε ότι προσεύχεται για ένα δεύτερο δημοψήφισμα που θα κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ 

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 

Οταν ακούς έναν από τους μεγαλύτερους λαϊκιστές πολιτικούς που γνώρισε μεταπολεμικά η Ευρώπη –σίγουρα τον πρώτο διδάξαντα– να μιλούν για τους κινδύνους του Brexit, τότε καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο άνθρωπος που διατέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας επί σειρά ετών ως ιδρυτής του εθνικιστικού-λαϊκιστικού πολιτικού μορφώματος Forza Italia, ήταν σαφής ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να το ξανασκεφτεί – και το δήλωσε ενώ στο Λονδίνο η Τερέζα Μέι κέρδιζε τη μάχη στους Τόρις υποσχόμενη να τελειώσει τη δουλειά και να βγάλει τη χώρα της από την ΕΕ. 

Σε μια προσπάθεια να τονίσει το πόσο κινδυνεύουν η Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο από το Brexit, ο 82χρονος Μπερλουσκόνιο ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι κάθε βράδυ ανάβει ένα κεράκι με την ευχή ότι η Μεγάλη Βρετανία θα κάνει ένα δεύτερο δημοψήφισμα ώστε να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου