Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Αυτή η ιστορική εφημερίδα συμπλήρωσε 123 χρόνια ζωής


Στην Ιταλία και όχι μόνο υπάρχει μία αθλητική εφημερίδα που έχει γράψει ιστορία και έκλεισε 123 χρόνια ζωής. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες, εγκυρότερες και ιστορικότερες αθλητικές εφημερίδες στην Ευρώπη και τον κόσμο. Πρόκειται για την «Gazzetta Dello Sport», η οποία συμπλήρωσε την Τετάρτη (3/4) 123 χρόνια ζωής.

03-04-2019

Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 3 Απριλίου 1896 κυκλοφόρησε το πρώτο της φύλλο. Να αναφέρουμε ότι αρχικά ασχολήθηκε κυρίως με την ποδηλασία, ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά στη συνέχεια αφιερώθηκε σε όλα τα αθλήματα.

Η εφημερίδα είναι γνωστή και για το γεγονός πως είναι τυπωμένη σε ροζ φύλλο. Παρά το γεγονός ότι σήμερα το ποδόσφαιρο αποτελεί κυρίαρχο θέμα, καλύπτει όλα τα αθλητικά γεγονότα, στην Ιταλία και μακριά από αυτή, από τα πιο σημαντικά μέχρι τα λιγότερο σημαντικά.

Στην Ιταλία θεωρείται πλέον… θεσμός και όλοι διαβάζουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα, εάν αναλογιστεί κάποιος και τα φύλλα που πουλάει. Δεν επηρεάστηκαν οι πωλήσεις από το ίντερνετ, με την ίδια να διαθέτει ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι η «Gazzetta dello Sport», είναι επίσης υπεύθυνη για την διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου της Ιταλίας, το σημαντικότερο ποδηλατικό γεγονός στην χώρα.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την Τετάρτη (3/4):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου