Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

"Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω"!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η Carola Rachete, η νεαρή καπετάνισσα, με δική της πρωτοβουλία, διέσωσε δεκάδες πρόσφυγες του πολέμου και της διάλυσης της Λιβύης, πρόσφυγες που προκλήθηκαν από την επέμβαση των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας προκειμένου να ρίξουν τον Καντάφι και να πάρουν τον έλεγχο των πετρελαίων της χώρας.
Παράλληλα η άνοδος εξτρεμιστών θρησκόληπτων του Ισλάμ στη Λιβύη, εξάπλωσαν ένα ασύλληπτο πέλαγος σκλαβοπάζαρων στην άλλοτε κραταιά χώρα. Πολιτική αστάθεια, σκλαβοπάζαρα, πόλεμος, φτώχεια, διάλυση και ανέχεια. Κάτω από αυτό το πλαίσιο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανεβαίνουν σε βάρκες για να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ευρώπη για να σωθούν. 
Η κυβέρνηση Σαλβίνι, εξέδωσε νόμο σύμφωνα με τον οποίο  θα συλλαμβάνεται (και θα κατάσχεται το πλοίο του) όποιος βοηθήσει τους πρόσφυγες και όποια βάρκα πλησιάσει την Ιταλία θα βυθίζεται. Η ηρωική καπετάνισσα Carola Rachete μαζί με το πλήρωμα της, αψήφισε τον Σαλβίνι και τη κυβέρνηση και διέσωσε στις 12 Ιουνίου 2019  53 πρόσφυγες οι οποίοι είχαν ναυαγήσει σε διεθνή ύδατα. Το πλήρωμα του πλοίου αρνήθηκε να επιστρέψει τους ναυαγούς στην Λιβύη και έβαλε πλώρη για το πλησιέστερο "ασφαλές" λιμάνι, την Λαμπεντούζα. Η Κυβέρνηση του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι τότε αρνήθηκε να δώσει άδεια στο ιστορικό πλέον πλοίο, Sea-Watch 3, εμποδίζοντάς το να προσεγγίσει οποιοδήποτε ιταλικό λιμάνι αποκλείοντας το εκτός χώρας. Η Carola Rachete αποφάσισε να αψηφήσει τις απειλές του Σαλβίνι και να μπει στο λιμάνι της Λαμπεντούζα. Όταν το πλοίο της έδεσε στο λιμάνι, κατεβαίνοντας συνελήφθη από δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν σπεύσει στο σημείο. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αντιμετωπίζει την ποινή της δεκαετούς φυλάκισης. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου