Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Marco Polo


Επική περιπετειώδης μίνι σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 2007, που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 & Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στις 17:00 στην EΡΤ 1.

Υπόθεση: Το ταξίδι του άλλαξε για πάντα τον τρόπο που έβλεπε η Ευρώπη τον κόσμο. Θα απολαύσουμε την απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία του Βενετού εξερευνητή Μάρκο Πόλο, που έφτασε στη μυστηριώδη Ανατολή – και πιο πέρα. Ήταν κυριολεκτικά η περιπέτεια μιας ζωής.

Ο Μάρκο Πόλο ήταν έμπορος στη Βενετία τον 13ο αιώνα. Ξεκίνησε μαζί με δύο ιερείς για την αυλή του Μογγόλου κατακτητή της Ανατολής, Κουμπλάι Χαν, με σκοπό να προσηλυτίσουν στο Χριστιανισμό τον πληθυσμό της Κίνας. Οι ιερείς όμως φοβήθηκαν για τη ζωή τους μπροστά στις τεράστιες δυσκολίες του ταξιδιού και στα φοβερά βουνά του Παμίρ και πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα, αφήνοντας τον Μάρκο Πόλο μαζί με τον πατέρα του και τον θείο του να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Οι τρεις άνδρες ζουν απίστευτες περιπέτειες και αντιμετωπίζουν φοβερές δυσκολίες, διασχίζουν την έρημο Γκόμπι και μέσα από άγριες θύελλες, επιθέσεις ληστών, πείνα, δίψα και τον καυτό ήλιο, καταφέρνουν να φτάσουν στη μυθική χώρα του Χαν, εγγονού του Τζένγκις Χαν. Εκεί, αντικρίζουν έναν κόσμο διαφορετικό, μαγικό, που η Δύση δεν μπορούσε ούτε καν να διανοηθεί. Τρώνε άγνωστες λιχουδιές, ζυμαρικά και παγωτό, μαθαίνουν το χάρτινο νόμισμα, το αυτοκρατορικό ταχυδρομείο, τον προηγμένο οπλισμό. Όλα όσα πίστευε ο Μάρκο Πόλο για τον κόσμο δεν ισχύουν πια και η περιπέτειά του συνεχίζεται, στην αυλή πια του Κουμπλάι Χαν.

Σκηνοθεσία: Κέβιν Κόνορ.

Πρόκειται για πανάκριβη παραγωγή που γυρίστηκε στην Κίνα και μας διηγείται τη ζωή δύο ανθρώπων, από τις πιο αινιγματικές μορφές και οι δύο στην παγκόσμια Ιστορία.

Η ιστορία βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Μάρκο Πόλο, την οποία έγραψε στη Βενετία. Όταν γύρισε στη Βενετία και διηγόταν τις περιπέτειές του κανείς δεν τον πίστευε, παρόλο που έφερε μαζί του μετάξι, μπαρούτι και ζυμαρικά για να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του! Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι υπήρχε τόσο προηγμένος πολιτισμός μακριά από την πατρίδα τους. Για τη ζωή του αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν υπάρχουν αρκετές ιστορικές πηγές.

Σενάριο: Ρον Χάτσινσον.

Παίζουν: Ίαν Σομερχάλντερ, Μπράιαν Ντένεχι, Ντεζιρέ Σιάχαν, Κρίστιαν Λι, Μπι Ντι Γουόνγκ (βραβευμένος με Τόνι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου