Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο πολιτισμός της διατροφής μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας



3 και 17 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.00, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Αθήνα

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, γιορτάζει την παρουσία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ιταλία μέσα από δυο συναντήσεις όπου θα συζητηθούν πολιτιστικά και γλωσσολογικά θέματα ειδωμένα από την ανθρωπολογική σκοπιά.
17 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.00, Ο πολιτισμός της διατροφής μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας
Συμμετέχουν στη συζήτηση για τις γαστρονομικές παραδόσεις ελληνικής προέλευσης στην Καλαβρία οι:
• Vito Teti, καθηγητής Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Università della Calabria
“Δείγματα και κατάλοιπα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στην Καλαβρία”
• Salvino Nucera, ποιητής, συγγραφέας, “Αρχαίες γεύσεις της ελληνικής Καλαβρίας”
• Domenica Minniti-Γκώνια, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, “Ελληνο/καλαβρικό γαστρονομικό λεξικό”
Γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας
Tαυτόχρονη μετάφραση

Πληροφορίες

Ημερομηνία : Δευ 17 Φεβ 2020
Ωράριο: Στις 19:00
Διοργανώνεται από : Istituto Italiano di Cultura, Ambasciata d'Italia in Grecia
Σε συνεργασία με : Segretariato Generale dei Greci all'estero
Είσοδος : Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου