Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Βατικανό: Παραιτήθηκε καρδινάλιος στη σκιά οικονομικού σκανδάλου

 

Την παραίτησή του υπέβαλε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού καθώς το όνομά του ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο που αφορά την αγορά ακίνητης περιουσίας στο Λονδίνο.
Την παραίτησή του υπέβαλε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού, ο Καρδινάλιος Τζιοβάνι Άντζελο Μπέτσιου, ανακοίνωσε η Ιερά Έδρα.

Ο Καρδινάλιος, που ήταν ο δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος στη Γραμματεία του Βατικανού, συμμετείχε σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία για την αγορά ενός πολυτελούς κτηρίου στο Λονδίνο με επενδυτικά κεφάλαια της εκκλησίας. Από τότε, η συμφωνία αποτέλεσε αντικείμενο χρηματοοικονομικής έρευνας. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Επι έξι χρόνια ο Καρδινάλιος ήταν ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους του πάπα.

Πέντε μέλη του προσωπικού τέθηκαν σε αναστολή πέρυσι μετά από επιδρομή στα γραφεία της Γραμματείας. Αστυνομικοί του Βατικανού κατέσχεσαν έγγραφα και υπολογιστές.

Νωρίτερα φέτος, ο Καρδινάλιος  τάχθηκε υπέρ της αγοράς λέγοντας πως επρόκειτο για κατάλληλη επένδυση για την οποία πολλοί ζηλεύουν το Βατικανό.

Ο Καρδινάλιος Μπέτσιου, θα διατηρήσει τον τίτλο παρά την παραίτησή του από την εκκλησία. Ωστόσο, δεν θα μπορεί να ψηφίσει τον επόμενο πάπα.



https://www.news247.gr/kosmos/vatikano-paraitithike-kardinalios-sti-skia-oikonomikoy-skandaloy.8984701.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου