Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Ιταλία : Ένας νεκρός και πολλοί αγνοούμενοι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

 


Στην Ιταλία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έως 11 άλλοι αγνοούνται, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στην περιοχή Βαλ ντ’ Αόστα, ενώ τρεις άνθρωποι που επέβαιναν σε βαν παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες στη Βαλ Ρόια στα σύνορα με τη Γαλλία.



Έξι Γερμανοί πεζοπόροι περιλαμβάνονται μεταξύ των αγνοουμένων αφού δεν επέστρεψαν από μια εκδρομή στα βουνά στην επαρχία Κούνεο.

Αξιωματούχοι της περιοχής του Πεδεμοντίου ανέφεραν ότι καταγράφηκαν 630 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις 24 ώρες στο Σαμπουγκέτο, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Ο επικεφαλής της περιφέρειας του Πεδεμοντίου Αλμπέρτο Τσίριο κάλεσε την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Τηλεοπτικά πλάνα που γυρίστηκαν στην Ιταλία δείχνουν δρόμους και γέφυρες στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας να έχουν παρασυρθεί από τα νερά ενώ αναφέρθηκαν υπερχειλίσεις πολλών ποταμών.




Στη Βενετία, αντιπλημμυρικό σύστημα φρακτών, η κατασκευή του οποίου είχε καθυστερήσει πολύ, προστάτευσε με επιτυχία την πόλη από την πλημμυρίδα για πρώτη φορά σήμερα, προκαλώντας μεγάλη ανακούφιση έπειτα από χρόνια επαναλαμβανόμενων πλημμυρών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.in.gr/2020/10/03/world/gallia-italia-enas-nekros-kai-polloi-agnooumenoi-meta-tis-katarraktodeis-vroxes/

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας La Repubblica.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου