Αναλυτικά σχόλια και σειρά άρθρων αφιερωμένων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δημοσιεύει, τις ημέρες αυτές, ο ιταλικός Τύπος. Είναι πολύ αργά, πλέον, για να καταφέρει να κερδίσει», γράφει η «Κορριέρε»
Δύσκολες ώρες για την Χίλαρυ - Μόνο η ψήφος των νέων μπορεί να αλλάξει την κατάσταση
Ο ιταλικός Τύπος για τις αμερικανικές εκλογές
Αναλυτικά σχόλια και σειρά άρθρων αφιερωμένων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δημοσιεύει, τις ημέρες αυτές, ο ιταλικός Τύπος. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, έστω και αν « η Χίλαρι Κλίντον δεν θα μπορούσε να προβλέψει μια χειρότερη εβδομάδα από αυτή, για την ολοκλήρωση της προεκλογικής της εκστρατείας», «είναι πολύ δύσκολο, μετά από τη ρήξη μέσα στο ίδιο του το κόμμα και τις τόσες ακραίες δηλώσεις του, να μπορέσει να καταφέρει, ο Ντόναλντ Τράμπ, να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος». «Είναι πολύ αργά, πλέον, για να καταφέρει να κερδίσει», γράφει η «Κορριέρε». Η πρόβλεψη της εφημερίδας της ιταλικής συμπρωτεύουσας είναι ότι η «πρώην πρώτη κυρία» των Ηνωμένων Πολιτειών θα εκλεγεί πρόεδρος, αλλά δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει «φιλικό Κογκρέσο», αφού η πλειοψηφία πρόκειται σίγουρα να παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών.
H εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα υπογραμμίζει ότι η μαζική ψήφος των νέων είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να κερδίσει την αναμέτρηση η Χίλαρι Κλίντον. «Για τον λόγο αυτό ο Μπαράκ Ομπάμα επιμένει ιδιαίτερα για να πείσει τους νεότερους, γνωρίζοντας ότι η Κλίντον δεν καταφέρνει να ενθουσιάσει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, ενώ όσοι είχαν στηρίξει τον Σάντερς και τώρα νιώθουν ορφανοί, κινδυνεύουν να μην πάνε να ψηφίσουν λόγο αποστροφής και απογοήτευσης», γράφει η απεσταλμένη Ραφαέλλα Μενικίνι. «Τα τελευταία γκάλοπ δείχνουν πως σε ό,τι αφορά τους νέους 18-34 ετών, η Χίλαρι εξασφαλίζει το 62% της πρόθεσης ψήφου. Το προβάδισμα είναι ακόμη μεγάλο, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος της αποχής», συμπληρώνει η «Λα Ρεπούμπλικα».
«Το κλίμα της προεκλογικής αυτής εκστρατείας είναι δηλητηριασμένο, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα η οποία παρουσιάζεται διχασμένη από πολιτιστικής και κοινωνικής απόψεως», τονίζει ο Τζάνι Ριότα, ανταποκριτής από την Αμερική και γνωστός αναλυτής της εφημερίδας Λα Στάμπα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου