Αυτήν τη φορά ταξιδεύουμε μέχρι την Ιταλία (τρόπος του λέγειν) και απολαμβάνουμε σπιτικά λαζάνια φούρνου με λαχταριστή γέμιση και σάλτσα ντομάτας.
Ναι, και όλα αυτά χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτά σου και χωρίς να επιβαρύνεις τον αριθμό στη ζυγαριά σου. Γιατί, αγαπητή μου αναγνώστρια, μπορεί αυτή η light συνταγή να περιέχει ζυμαρικά και τυρί, αλλά οφείλεις να γνωρίζεις ότι δεν ξεπερνάει τις 250 θερμίδες. Οπότε, αφού σου βρήκα τι θα φας αύριο το μεσημέρι, τσέκαρε τα υλικά και την εκτέλεση για να δεις πως θα τα φτιάξεις.
Ναι, και όλα αυτά χωρίς να χαλάσεις τη δίαιτά σου και χωρίς να επιβαρύνεις τον αριθμό στη ζυγαριά σου. Γιατί, αγαπητή μου αναγνώστρια, μπορεί αυτή η light συνταγή να περιέχει ζυμαρικά και τυρί, αλλά οφείλεις να γνωρίζεις ότι δεν ξεπερνάει τις 250 θερμίδες. Οπότε, αφού σου βρήκα τι θα φας αύριο το μεσημέρι, τσέκαρε τα υλικά και την εκτέλεση για να δεις πως θα τα φτιάξεις.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 1+1/2φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 12 κανελόνια
- 1+3/4φλ. τυρί ρικότα χωρίς λιπαρά
- 280γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/4φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 ασπράδι αυγού
- 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1κ. γλυκού ρίγανη
- 1/4φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Λάδωσε ένα αντικολλητικό ταψί 23x33 εκατοστών με λίγο λάδι.
- Άπλωσε στον πάτο του ταψιού 1/2 φλιτζάνι σάλτσας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα κανελόνια βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε μαζί το τυρί ρικότα, το σπανάκι, το τυρί παρμεζάνα, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο σε σκόνη, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη.
- Άδειασε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα τροφίμων και κόψε τη μύτη.
- Γέμισε αναλογικά τα κανελόνια με το μείγμα.
- Τοποθέτησε τα κανελόνια στον πάτο του ταψιού.
- Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσας.
- Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
- Έπειτα, πρόσθεσε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
- Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 2 κανελόνια.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου