Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία - Γαλλία

Στον απόηχο της επίθεσης στο Βερολίνο
Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε ισχύ σήμερα σε Ιταλία και Γαλλία, μετά τον θάνατο του Τυνήσιου καταζητούμενου για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Την ίδια ώρα οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν αν ο Άνις Άμρι είχε συνεργούς στην Ιταλία.
Στη Ρώμη απαγορεύτηκε σε ημιφορτηγά και νταλίκες να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης. Πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, με καλυμμένα τα πρόσωπα, έχουν στήσει μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν σε τουριστικά αξιοθέατα ή σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη στις γιορτές.
Στους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό, όπου ο πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου απόψε, περιπολικά της αστυνομίας και τζιπάκια του στρατού έχουν αναπτυχθεί ανά 100 μέτρα.
Τα μέτρα έχουν ενισχυθεί επίσης στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις, ιδίως κοντά σε μεγάλες εκκλησίες όπου συγκεντρώνονται πολλοί πιστοί.
Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 90.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στη Γαλλία, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πιστών που θα συμμετάσχουν στις λειτουργίες και τους εορτασμούς των Χριστουγέννων.
Στο καθεδρικό του Στρασβούργου τα μέτρα ασφαλείας για την αποψινή λειτουργία θα είναι δρακόντεια και προβλέπουν μεταξύ άλλων ελέγχους, έρευνες σε τσάντες και σακίδια και περιορισμένη πρόσβαση. Παρόμοια θα είναι τα μέτρα και σε άλλες εκκλησίες, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με τον Φαλκόν.
Στη Λιλ έχουν κινητοποιηθεί 1.250 αστυνομικοί και στρατιώτες, ενώ τα μέτρα σε ορισμένα σημεία στρατηγικής σημασίας στο κέντρο της πόλης έχουν ενισχυθεί.
Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους, μεταξύ των οποίων και των ανιψιό του Άμρι, που επικοινωνούσε μαζί του με κρυπτογραφημένα μηνύματα.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου