Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Χαιρετισμός του Π. Ρήγα στο 10ο συνέδριο της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» στο Σπολέτο της Ιταλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάνος Ρήγας

"Η Αριστερά έχει το καθήκον να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση και να αγωνιστεί για να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων. Έχει επίσης το ιστορικό καθήκον να αποτελέσει πυρήνα για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, με βάση τις αξίες της δημοκρατίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης".

Αυτό τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας χαιρετίζοντας στο 10ο Συνέδριο της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης" στο Σπολέτο της Ιταλίας, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και τον ρόλο της ευρωπαϊκής αριστεράς ευρύτερα.

Ο κ. Ρήγας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έβαλε κάτω πριν από δύο χρόνια, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να δώσει τη μάχη για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας από καλύτερη θέση και τώρα έχει την ευκαιρία να το κάνει, να μην επιτρέψει να παραμείνει η Ελλάδα το πειραματόζωο της Ευρωζώνης, "όπως επιθυμούν ίσως το ΔΝΤ και συντηρητικοί υποστηρικτές του στην Ευρώπη. "Το καλοκαίρι του 2015 κάναμε την πολιτική επιλογή να μην αφήσουμε την Ελλάδα να διαλυθεί. Δεν συμφωνήσαμε όμως στην ανάληψη της ιδιοκτησίας των αποτυχημένων προγραμμάτων και πολιτικών", επισήμανε.

Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι και πάλι στο προσκήνιο ενός αγώνα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη: "Παλεύουμε για τη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας. Δίνουμε τον αγώνα για να τερματίσουμε το άδικο αυτό καθεστώς της δικής μας εξαίρεσης από τον κανόνα, για εμάς, αλλά και για όλους τους άλλους στο μέλλον. Γιατί το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη".

Ο κ. Ρήγας σημείωσε πως "όταν ο λαός εμπιστεύεται την εντολή του στην Αριστερά, αυτή δεν έχει άλλη επιλογή από το να τιμήσει την εντολή αυτή, όσο δύσκολο κι αν μπορεί να είναι αυτό. Και όχι να δραπετεύσει από τα βάρη της δικής της πολιτικής ευθύνης. Δεν είναι επιλογή για την Αριστερά να εγκαταλείπει τον λαό στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων". Τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να είναι αυτή που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός μνημονίων και θα αποκαταστήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. "Και είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε ποτέ τον λαό μας στους «πρόθυμους συμμάχους» εκείνων των δυνάμεων στην Ευρώπη και αλλού, που θέλουν την Ελλάδα να παραμένει στην επιτροπεία και στη λιτότητα για δεκαετίες", πρόσθεσε.

Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής το καλοκαίρι του 2018.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου