Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η τρομοκρατία ενώπιον του ΕΚ στο Στρασβούργο

Υπό τη σκιά των απειλών στο Βέλγιο και των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Λίβανο και Μάλι, η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αρχίζει σήμερα τις εργασίες της στο Στρασβούργο. Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θα απευθύνει επίσημη ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις ταινίες φιναλίστ της φετινής χρονιάς για το LuxPrize είναι και η Mediterranea (Ιταλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Κατάρ).
Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θα απευθύνει επίσημη ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ώρα Γαλλίας για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 31 Ιανουαρίου 2015.

LuxPrize

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, θα ανακοινώσει το φετινό νικητή του βραβείου LUX την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στην ολομέλεια στο Στρασβούργο. Οι τρεις ταινίες φιναλίστ της φετινής χρονιάς είναι οι εξής: Mediterranea (Ιταλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Κατάρ) από τον Jonas Carpignano, Mustang (Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Κατάρ) από την Deniz Gamze Ergüven και Urok (The Lesson) από την Kristina Grozeva και τον Petar Valchanov (Βουλγαρία, Ελλάδα).


Δείτε όλο το άρθρο στο:
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου