Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Θεσπρωτία: Ήρθαν από την Ιταλία για παράνομο κυνήγι!

Η προσέγγιση και το περπάτημα πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά, εκτός αν φυσάει δυνατός αέρας και καλύπτει τον θόρυβο που κάνουμε.

Οι δύο Ιταλοί κυνηγοί εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή της Πέρδικας

Πέρασαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα, όχι για να απολαύσουν το σπάνιο φυσικό τοπίο με τα ρέματα και τα ποτάμια, τα δάση και τους κάμπους στην Θεσπρωτία, αλλά για να... κυνηγήσουν παράνομα δύο Ιταλοί κυνηγοί που εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή της Πέρδικας!

Σε έλεγχο που έκαναν οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν να κυνηγούν κοντά στον οικισμό σε απόσταση μικρότερη από την επιτρεπόμενη. Έτσι, τα κυνηγετικά όπλα τους κατασχέθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θήρας.

Άλλος ένας λαθροθήρας, Έλληνας αυτή τη φορά, χρησιμοποιούσε παραποιημένο κυνηγετικό όπλο για να θανατώνει τα θηράματα που εντόπιζε ενώ κινούνταν με πλωτό μέσο στη λιμνοθάλασσα της Ροδιάς στον Αμβρακικό κόλπο, που προστατεύεται από την Διεθνή Σύμβαση RAMSAR! Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω ενώ είχε ήδη σκοτώσει έξι φαλαρίδες οι οποίες κατασχέθηκαν μαζί με το όπλο και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του για παράνομη θήρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου