Στην Ιταλία, αντί για την Τσικνοπέμπτη γιορτάζουν τη "Martedi Grasso" δηλαδή σε απλά ελληνικά την Λιπαρή Τρίτη.
Αυτή την ημέρα, κατά την οποία ολοκληρώνεται μία περίοδος η οποία ξεκίνησε περίπου έναν μήνα πριν με την "giovedi grasso" (Λιπαρή Πέμπτη), αρχίζει η σαρακοστή, όπου σύμφωνα με την παράδοση τρώνε φαγητά με πολλά λιπαρά, εξ’ ου και το όνομα, αποχαιρετώντας με τον τρόπο αυτό, όλα εκείνα τα φαγητά που δεν θα πρέπει να καταναλώσουν κατά την περίοδο της νηστείας. Παράλληλα, ντύνονται με καρναβαλικές στολές και διασκεδάζουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου