Από σπορτέξ μέχρι σανδάλια
Ο Γιούτζια Χου
είναι Ιταλός, κινεζικής καταγωγής. Είναι σεφ του σούσι και γνωστός, μάλιστα,
στο Μιλάνο για την τέχνη του.
Ο Γιούτζια Χου
φτιάχνει o-nigri (σ.σ. η ιαπωνική τροφή από λευκό ρύζι, σε τριγωνικό ή
κυλινδρικό σχήμα, συχνά τυλιγμένη σε φύκι) και μάλιστα «συναρμολογεί»
μικροσκοπικά παπουτσάκια από συστατικά ενός σούσι, τα οποία ονομάζονται
«παπούτσια σούσι» και περιέχουν ό,τι ακριβώς και το δημοφιλές έδεσμα: σασίμι,
φύκι και ρύζι.
Ο Χου μελετά
παπούτσια και περίτεχνα κατασκευάζει γευστικά, μικροσκοπικά αντίγραφα της
σύγχρονης μόδας υποδημάτων: από αθλητικά παπούτσια έως σανδάλια.
http://www.tanea.gr/news/world/article/5445516/italos-sef-ftiaxnei-papoytsia-apo-soysi/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου