Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ιταλία: «Ζητούμε συγγνώμη», λένε στους Kινέζους οι σχεδιαστές Ντόλτσε και Γκαμπάνα

 dolce_gabbana

Αιτία της επίσημης αυτής συγγνώμης, ήταν τρία τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα του οίκου μόδας, στα οποία μια κινέζα κοπέλα, προσπαθεί -με μεγάλη δυσκολία- να φάει πίτσα, μακαρόνια και παραδοσιακό γλυκό της Σικελίας, χρησιμοποιώντας ξυλάκια

23/11/2018

Οι σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα, ζήτησαν επίσημα συγγνώμη από τους Kινέζους, με ειδικό βίντεο, στο οποίο οι δυο σχεδιαστές μόδας εμφανίζονται με εμφανώς θλιμμένη έκφραση.

Αιτία της επίσημης αυτής συγγνώμης (το βίντεο έχει υπότιτλους στα κινέζικα), ήταν τρία τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα του οίκου μόδας, στα οποία μια κινέζα κοπέλα, προσπαθεί -με μεγάλη δυσκολία- να φάει πίτσα, μακαρόνια και παραδοσιακό γλυκό της Σικελίας, χρησιμοποιώντας ξυλάκια.

Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα, στην Κίνα θεωρήθηκαν ρατσιστικά και σεξιστικά, με αναφορά σε μια εικόνα η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αναφέρεται σε μια οικονομική υπερδύναμη του αιώνα μας.

Παράλληλα, κινεζικός ιστότοπος μόδας, αναδημοσίευσε απαντήσεις που φέρεται να έδωσε ο Στέφανο Γκαμπάνα μέσω του διαδικτύου. Απαντήσεις στις οποίες περιέχονται βαριές και προσβλητικές κρίσεις επί της Κίνας και των πολιτών της. Ο Γκαμπανα, όμως, δήλωσε ότι το προφίλ του παραβιάστηκε από «χάκερς».

«Αυτές τις ημέρες σκεφθήκαμε πάρα πολύ και με μεγάλη στενοχώρια τα όσα συνέβησαν», λένε οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα, στο «βίντεο της συγγνώμης».

«Οι οικογένειές μας, μας έμαθαν να σεβόμαστε πάντα τους διάφορους πολιτισμούς όλου του κόσμου και για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη, για αν ερμηνεύσαμε τον δικό σας πολιτισμό με λάθος τρόπο», προσθέτουν οι δυο μόδιστροι. Παράλληλα, «ζητούν συγγνώμη από όλους τους κινέζους οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό» και δηλώνουν ότι «ήταν πάντα ερωτευμένοι με την Κίνα, αγαπούν τον πολιτισμό της και έχουν ακόμη πολλά να μάθουν σχετικά με το περιεχόμενό του».

Ο συγκεκριμένος οίκος μόδας έχει ανοίξει 25 μπουτίκ στην Κίνα, με ετήσιο τζίρο ο οποίος αγγίζει τα 72 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤWEET:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου