Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ντι Μάιο: Οι «αποικιοκράτες» Γάλλοι οδηγούν τους πάμφτωχους Αφρικανούς στην Ευρώπη

Λουίτζι Ντι ΜάιοAP Photo/Andrew Medichini

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι, μετά τις δηλώσεις του Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος κατηγόρησε τη Γαλλία ότι δημιουργεί φτώχεια στην Αφρική και πυροδοτεί τη μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη.

21.01.2019

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιταλικές αρχές έχουν διατυπώσει απαράδεκτα κι επιθετικά σχόλια» τόνισε γαλλική διπλωματική πηγή στο Reuters.

Μιλώντας το Σάββατο στην κεντρική Ιταλία, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων εξαπέλυσε επίθεση στη Γαλλία για την πολιτική της στην Αφρική.

«Εάν σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν απ' την Αφρική αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, δεν σταμάτησαν ποτέ να αποικίζουν σε δεκάδες χώρες της Αφρικής» είπε ο Ντι Μάιο.

Σύμφωνα με τον Ντι Μάιο «αν η Γαλλία δεν είχε τις αφρικανικές αποικίες, από τις οποίες στερεί πλούτο, θα ήταν η δέκατη πέμπτη διεθνής οικονομική δύναμη». «Αλλά είναι από τις πρώτες, εξαιτίας των όσων κάνει στην Αφρική», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντι Μάιο, «υπάρχουν δεκάδες αφρικανικές χώρες, όπου η Γαλλία εκτύπωσε ένα νόμισμα, το φράγκο των αποικιών, και με αυτό το νόμισμα χρηματοδοτεί το γαλλικό δημόσιο χρέος».

Πρόσθεσε, δε, ότι «η Γαλλία χρηματοδοτεί το δημόσιο χρέος της με τα χρήματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των αφρικανικών χωρών. Επίσης, δήλωσε οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να παρέμβει επιβάλλοντας κυρώσεις.

«Έπαψα να είμαι υποκριτής και να μιλάω μόνο για τις συνέπειες της μετανάστευσης, είναι καιρός να μιλήσουμε για τις αιτίες», είπε ακόμη ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου