Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Κλέφτης ράτσας, του Gianni Clementi

Αποτέλεσμα εικόνας για λαδρο δι ραζζα


Το Ladro di razza εί­ναι μιατρα­γι­κο­κω­μω­δί­α η υ­πό­θε­ση της ο­ποί­ας ε­κτυ­λίσ­σε­ται στο Γκέ­το της Ρώ­μης τον Οκτώ­βρη του 1943, τη στιγ­μή της σύλ­λη­ψης των Eβραί­ων κα­τοί­κων του. Τον Τί­το, 50χρο­νο μι­κρο­α­πα­τε­ώ­να και κλέ­φτη, που έ­χει μό­λις α­πο­φυ­λα­κι­στεί, κα­τα­διώ­κει ένας ε­ξα­γριω­μέ­νος το­κο­γλύ­φος. Προ­σφεύ­γει για βο­ή­θεια στον πα­λιό του φί­λο Ο­ρέ­στε, ο ο­ποί­ος κα­τοι­κεί σε έ­να ά­θλιο πα­ρά­πηγ­μα.

Ο Τί­το, α­να­ζη­τώ­ντας λύ­ση στο πρό­βλη­μά του, προ­σπα­θεί να γο­η­τεύ­σει τη Ρα­κέ­λε, μια α­νύ­πα­ντρη 55χρο­νη Εβραί­α, για να της κλέ­ψει χρή­μα­τα και α­ντι­κεί­με­να α­ξί­ας. Το φι­νά­λε συ­γκι­νητι­κό και α­πρό­βλε­πτο...

Η με­τά­φρα­ση τι­μή­θη­κε με Έ­παι­νο (Menzione Speciale) στην κα­τη­γο­ρί­α «Luigi Pirandello» - 2017, στα πλαί­σια του δια­γω­νι­σμού λο­γο­τε­χνι­κής με­τά­φρα­σης που ορ­γά­νωσε το Ι­τα­λι­κό Μορ­φω­τι­κό Ιν­στι­τού­το Α­θη­νών.

Η παρούσα έκδοση είναι δίγλωσση, καθώς περιέχει το ιταλικό κείμενο και την ελληνική μετάφρασή του σε αντικριστές σελίδες.

Προλογίζουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Γεωργουσόπουλος και Μαρία Σγουρίδου.


Αποτέλεσμα εικόνας για λαδρο δι ραζζα

Αποτέλεσμα εικόνας για λαδρο δι ραζζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου