Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πολιτισμός "alla" ιταλικά, αλλά χωρίς τη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση!



Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που για τους υποτιθέμενους "λόγους δημοσίου συμφέροντος" αποκλείστηκε από τη δημόσια εκπαίδευση η ιταλική γλώσσα. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την απαράδεκτη εργασιακή αδικία που έχουμε υποστεί όλοι οι καθηγητές ιταλικής γλώσσας καθώς και την κοροϊδία με την οποία αντιμετωπίστηκε η ευρεία επιθυμία των μαθητών να διδάσκονται την ιταλική αντί άλλης γλώσσας στο σχολείο.

Είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάμε και να υπενθυμίζουμε σε όλους τι συνέβη!

Στη συνέχεια, αναδημοσιεύουμε άρθρο από την εφημερίδα Το Βήμα.

Πολιτισμός αλά… Ιtaliana

Φιλόδοξες βλέψεις για την προώθηση του ιταλικού πολιτισμού από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα που εγκαινίασε το νέο της PORTAL


 To νέο portal «Italiana», μια πλατφόρμα προώθησης του ιταλικού πολιτισμού, της ιταλικής γλώσσας και της δημιουργικότητας, εγκαινίασε σήμερα Πέμπτη η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα είναι επισκέψιμη στη διεύθυνση italiana.esteri.it και θα προβάλλει δωρεάν ποιοτικό πολιτιστικό προϊόν στα ιταλικά και στα αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων σειρών web, ντοκιμαντέρ, podcast και ταινιών μικρού μήκους που θα αφηγούνται την Ιταλία του σήμερα.

Να σημειωθεί ότι το περιεχόμενό της πλατφόρμας δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 170 καλλιτεχνών, επαγγελματιών και εταιρειών από τον κόσμο του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.

Ηδη στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας είναι διαθέσιμες οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί, προωθεί και διαδίδει το ιταλικό διπλωματικό και πολιτιστικό δίκτυο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Εκτός από την προσφορά ψυχαγωγίας και πολιτιστικού περιεχομένου, η πλατφόρμα «Italiana» θα αποτελεί το κύριο κανάλι για τη διάδοση ειδήσεων και άρθρων σχετικά με εκδηλώσεις και έργα αφιερωμένα στον ιταλικό πολιτισμό και τη γλώσσα σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, ένας διαδραστικός χάρτης θα επιτρέπει την πρόσβαση στις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του παγκόσμιου ιταλικού πολιτιστικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει Ιταλικά Μορφωτικά Ινστιτούτα, Ιταλικά Σχολεία, Έδρες και Τμήματα ιταλικών σπουδών σε ξένα Πανεπιστήμια αλλά και Αρχαιολογικές Αποστολές που υποστηρίζονται από την Ιταλία.

https://www.tovima.gr/2021/02/25/culture/politismos-a-la-italiana/?fbclid=IwAR3Suf1eyqdcvRfPakFxuDGpfo6Dc9DSoRt2tw56jI2WvCu-KtIPpDCKom4




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου