Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

14χρονος ποδηλάτης πιάστηκε ντοπέ σε τοπικούς αγώνες

14χρονος ποδηλάτης πιάστηκε ντοπέ σε τοπικούς αγώνες

Σοκ σε όλον τον αθλητικό κόσμο της Ιταλίας έχει προκαλέσει η είδηση ότι νεαρός ποδηλάτης 14 ετών βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά από έλεγχο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με την Corriere dello Sport ο 14χρονος ποδηλάτης, που δεν κατονομάζεται βρέθηκε θετικός στην ουσία Mesterolone, μετά από έλεγχο σε τοπικού αγώνες κοντά στην Ρώμη. Ο ποδηλάτης τιμωρήθηκε αμέσως από την ιταλική Ολυμπιακή επιτροπή σύμφωνα με τον κανονισμό περί ντόπινγκ.

Πρέπει να πούμε ότι η ουσία Mesterolone χρησιμοποιείται κυρίως από αθλητές του bodybuilding και θεωρείται αρκετά ισχυρό αναβολικό. Ο επικεφαλής γιατρός Κάρλο Τρανκουίλι επισημαίνει ότι η ουσία αυτή μπορεί να έχει «θανατηφόρες συνέπειες» όταν λαμβάνεται από ένα τόσο νεαρό άτομο.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα ισχυρό αναβολικό και η χορήγησή του σε ένα 14χρονο μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξή του, επειδή μπορεί να έχει ορμονική δράση, σε επίπεδο σεξουαλικό, καρδιαγγειακό και, ενδεχομένως, προκαλώντας ακόμα και καρκίνο. Και όλα αυτά από την πρώτη κιόλας χρήση. Δεν έχουμε να κάνουμε με κινδύνους που προκύπτουν μόνο μετά από παρατεταμένη χρήση. Επειδή σε αυτή την ηλικία το παιδί είναι ακόμη σε εξέλιξη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου