Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Όλα όσα μάθαμε από το καλοκαιρινό Pitti Uomo της Φλωρεντίας

Όλα όσα μάθαμε από το καλοκαιρινό Pitti Uomo της Φλωρεντίας - ΜΟΔΑ & ΣΤΥΛ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Οι ενδυματολογικές τάσεις που πρέπει να υιοθετήσεις φέτος το καλοκαίρι, όπως αναδείχθηκαν μέσα από το μεγαλύτερο tradeshow αντρικής μόδας στην Ευρώπη.

Χριστίνα Φαραζή

Οι γείτονές μας Ιταλοί φημίζονται για τα εξής πράγματα: τον εσπρέσο, την πίστα, τα ζυμαρικά, το μεσογειακό ταμπεραμέντο και τη μόδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η λέξη φινέτσα πάει πακέτο με την λέξη ιταλική.

Το ιταλικό στυλ και πώς να το κάνεις δικό σου

Στη γείτονα χώρα λοιπόν και συγκεκριμένα στην γραφική Φλωρεντία πραγματοποιείται ετησίως το μεγαλύτερο αντρικό fashion tradeshow στην Ευρώπη. Το Pitti Uomo, που συμβαίνει δύο φορές το χρόνο και παρά το ότι δεν διαθέτει τις «αχανείς» πασαρέλες του Μιλάνου, είναι εξίσου εντυπωσιακό γεγονός για τον κόσμο της μόδας και αποθεώνεται τόσο από τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες του στυλ.

Παρακάτω σου δείχνουμε όλα όσα μάθαμε από την αφρόκρεμα της αντρικής ιταλικής μόδας αλλά και από τα πιο καλοντυμένα αρσενικά στον κόσμο, που έδωσαν το «παρών» στην 92η Pitti Uomo, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Επτά μαθήματα στυλ κατευθείαν από το τελευταίο Pitti Uomo της Φλωρεντίας

Βουτιά στο μπλε


Διαχρονικό και άκρως καλοκαιρινό, το μπλε και οι αποχρώσεις του, από τις παστέλ μέχρι τις navy, είναι το απόλυτο must για το φετινό (και κάθε) καλοκαίρι.

Σχέδια παντού


Τα εμπριμέ t-shirts και πουκάμισα «σπάνε» τη μονοτονία της μονοχρωμίας και αποτελούν την τελευταία λέξη της μόδας. Επένδυσε σε ένα κομμάτι με διακριτικά μοτίβα, όπως είναι τα λαχούρια, οι ρίγες, το πουά ή οτιδήποτε άλλο σου κάθεται καλά στο μάτι (αστέρια, ζώα, αυτοκίνητα και η λίστα είναι μακρά).

Φως στο τούνελ


Άσε σπίτι τις αναστολές και πες «ναι» στα έντονα, φωτεινά χρώματα, όπως είναι το κίτρινο και το ροζ. Μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα στους συνδυασμούς, αλλά δεν είναι. Αρκεί να τα «παντρέψεις» έξυπνα με ένα σκούρο και λιγότερο φασαριόζικο χρώμα, όπως είναι το σκούρο μπλε, το ανθρακί, το μαύρο.

T-shirt με κοστούμι


Το καλοκαίρι δεν χαλαρώνεις μόνο εσύ, αλλά και το στυλ σου. Γι' αυτό, όταν η περίσταση δεν απαιτεί αυστηρά επίσημο ένδυμα, πέτα το πουκάμισο και τη γραβάτα ή το παπιγιόν και φόρεσε t-shirt με κοστούμι.

Ανθισμένο look


Τα λουλούδια στα t-shirts και τα πουκάμισα, κοντομάνικα ή μακρυμάνικα, αποτελούν το πιο hype μοτίβο που θα μπορούσες να επιλέξεις κατά τους θερινούς μήνες.

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στην αντρική μόδα μέχρι το καλοκαίρι

Φουλ της ρίγας


Με τη μαρινιέρα να έχει αναχθεί στο νούμερο ένα καλοκαιρινό σχέδιο, η ρίγα το καλοκαίρι έχει την τιμή της, είτε την επιλέξεις σε οριζόντια, είτε σε κάθετη γραμμή.

Κοντή γιορτή


Η κοντή εκδοχή του αντρικού παντελονιού έχει το καλοκαίρι την τιμητική της. Η βερμούδα/το σορτς δεν επιτρέπει μόνο στο σώμα σου να «αναπνεύσει», αλλά και στη συνολική εικόνα σου να πάρει μερικές ανάσες δροσιάς και coolness.
  
Indiana Jones


Το σαφάρι look και η μόδα των khakis έχει επιστρέψει στο προσκήνιο της μόδας τα τελευταία χρόνια, προσδίδοντας αρρενωπότητα, χαλαρότητα και κύρος στην εμφάνισή σου. Φυσικά και το μπεζ με το χακί είναι ο απόλυτος συνδυασμός.

Viva la revolución


Μετά το θρυλικό χαβανέζικο και τη σύγχρονη εκδοχή του, το φλοράλ, ήρθε η ώρα να βάλεις στη ντουλάπα σου άλλο ένα άκρως καλοκαιρινό πουκάμισο, που αποτέλεσε σήμα κατατεθέν στα 50s. Πρόκειται για εκείνο με το κουβανέζικο κολάρο, τον χαρακτηριστικό ανοιχτό γιακά που θυμίζει τη V λαιμόκοψη των t-shirts και χαρίζει ένα vintage τόνο στην καλοκαιρινή εμφάνισή σου.

Είτε επιλέξεις να το φορέσεις στην κοντομάνικη, είτε στη μακρυμάνικη εκδοχή του, προτίμησε ένα με floral prints ή με λαχούρια και συνδύασέ το ή με chino ή με βερμούδα ή με κοστούμι όπως στη φωτογραφία.

Τα πιο «ζόρικα» ρούχα του καλοκαιριού και πώς να τα φορέσεις σωστά

Οι 50 αποχρώσεις του γκρι


Ένα ουδέτερο χρώμα που ταιριάζει με όλα, πάει αν όχι σε όλους, στους περισσότερους, και διαθέτει αρκετές ιδιαίτερες αποχρώσεις, τόσες ώστε να μη θεωρείται πλέον μια βαρετή επιλογή, όπως παλιά. Αυτό είναι το γκρι και οι αποχρώσεις του που δεν αναβαθμίζουν μόνο το φθινοπωρό σου στυλ, αλλά και το καλοκαιρινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου