Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ντι Μάιο: Η Ιταλία δεν είναι νοσοκομείο λεπρών - Δεν δεχόμαστε μαύρες λίστες


Στον Χαφτάρ ο Ντι Μάϊο, ζήτησε σεβασμό της Διάσκεψης του Βερολίνου ... Αυστηρό μήνυμα προς τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία συμπεριλαμβάνεται χωρίς να κατονομάζεται η Ελλάδα, έστειλε σήμερα η Ιταλία καλώντας τις χώρες να μην κλείσουν την πόρτα στους Ιταλούς τουρίστες. 

Το μήνυμα μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, με αφορμή τις λίστες που φτιάχνουν ευρωπαϊκές χώρες, σχετικά με το ποιους Ευρωπαίους και από ποιες χώρες θα υποδεχθούν φέτος κατά τη διάρκεια της περιόδου των καλοκαιριών διακοπών. 
Υπενθυμίζεται πως οι χώρες της ΕΕ ανοίγουν προσεκτικά και σταδιακά τα σύνορά τους μετά το κύμα πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο, κάποιες κρατούν κλειστά τα σύνορα για τους επισκέπτες από χώρες που είχαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων όπως η Ιταλία. 
Μεταξύ των χωρών αυτών είναι και η Ελλάδα, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα σύνορα σε πολίτες από 29 χώρες, αποκλείοντας τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Βρετανούς. Μόνο από την Ιταλία κάθε χρόνο στην Ελλάδα έρχονται περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες. 

«Δεν δεχόμαστε μαύρες λίστες»
«Δεν δεχόμαστε μαύρες λίστες», έγραψε ο Ντι Μάιο στο Facebook, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα του «απαιτεί σεβασμό». Πρόσθεσε πως «αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρεται σαν ένα νοσοκομείο λεπρών, τότε πρέπει να ξέρει ότι δεν θα το ανεχτούμε. Η υπομονή έχει ένα όριο».
Στο παραπάνω πλαίσιο, ο ντι Μάιο ανακοίνωσε συναντήσεις με αξιωματούχους χωρών της ΕΕ. Στις διμερείς συναντήσεις του Ιταλού ΥΠΕΞ περιλαμβάνονται αξιωματούχοι από Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία και Ελλάδα.
Παράλληλα, ο ντι Μάιο υποσχέθηκε ένα θερμό καλωσόρισμα στους ξένους τουρίστες που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι στη χώρα του, η οποία ουσιαστικά ανοίγει τα σύνορά της στους τουρίστες στις 15 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου