Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Αφήνουν ελεύθερο Μαροκινό που έκανε προπαγάνδα για τους τζιχαντιστές

Ιταλία: Αφήνουν ελεύθερο Μαροκινό που έκανε προπαγάνδα για τους τζιχαντιστές

Θα τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι - Ανάλογα μέτρα βέβαια είχαν ακολουθήσει οι γαλλικές αρχές για τον δήμιο του 86χρονου ιερέα


Στην απελευθέρωση του 26χρονου Μαροκινού Τζαλάλ Ελ Χανάουι θα προχωρήσουν οι ιταλικές αρχές, παρότι είχε συλληφθεί με την κατηγορία τζιχαντιστικής προπαγάνδας.


Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Ελ Χανάουι πρόκειται να αποφυλακιστεί αύριο, Τετάρτη, και θα τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Αύριο ο 26χρονος θα αφήσει τη φυλακή του Πράτο και θα τον συνοδεύσει η αστυνομία στην κατοικία του στο Πονσάκο», ανέφερε σχετική ανακοίνωση για τον 26χρονο, ο οποίος αναρτούσε μηνύματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους στο προφίλ του στο Facebook.

Βέβαια, επισημαίνεται πως και ο δήμιος του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ, ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, φορούσε ηλεκτρονικό βραχιολάκι και βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση έπειτα από τις δύο απόπειρες να μεταβεί στη Συρία. 

Παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, ωστόσο, ο Κερμίς με τη βοήθεια του επίσης 19χρονου Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν, κατάφερε να εισβάλει στην εκκλησία του Ρουέν και να εκτελέσει τον κληρικό. 


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου