Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Το μακελειό της Μπολώνια

Στις 10:25, στην αίθουσα αναμονής της 2ης θέσης του σιδηροδρομικού σταθμού της Μπολώνια , γεμάτη με τουρίστες και άτομα που πήγαιναν ή επεστρέφαν από τις διακοπές, μια ωρολογιακή βόμβα, μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη βαλίτσα, εξερράγη, προκαλώντας την κατάρρευση τις " δυτικής πτέρυγας του σταθμού. 




Το κύμα που προκάλεσε η έκρηξη, επηρέασε και το τρένο Ανκόνα - Chiasso , το οποίο ήταν σταθμευμένο,
καταστρέφοντας το στέγαστρο , καθώς και μια πιάτσα ταξί μπροστά από το κτίριο Η έκρηξη προκάλεσε το θάνατο 85 ατόμων και τον τραυματισμό ή ακρωτηριασμό πάνω από 200.


Η πόλη ανταποκρίθηκε με υπερηφάνεια και ετοιμότητά: πολλοί πολίτες, οι ταξιδιώτες, πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα και βοήθησαν για την απομάκρυνση των ανθρώπων που ήταν θαμμένα κάτω από τα συντρίμμια και αμέσως μετά την έκρηξη παραχωρήθηκε η δεξιά λωρίδα των δρόμων του ιστορικού κέντρου της Μπολόνια , αποκλειστικά για τα ασθενοφόρα και τα οχήματα διάσωσης.


Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των τραυματιών, τα μέσα αυτά δεν αρκούσαν για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία της πόλης,έτσι οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν επίσης λεωφορεία, ιδίως τη γραμμή 37, ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί.

Το λεωφορείο 37 και το ρολόι που σταμάτησε στις 10:25 έγιναν τα σύμβολα της σφαγής.





Προκειμένου να παρέχουν φροντίδα στα θύματα της επίθεσης, οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου επέστρεψαν από τις διακοπές, καθώς και τμήματα, κλειστά για καλοκαιρινές διακοπές, ξανάνοιξαν για να επιτρέψει την είσοδο όλων των ασθενών.

Στις επόμενες ημέρες την κεντρική πλατεία Piazza Maggiore φιλοξένησε διαδηλώσεις του θυμού και της διαμαρτυρίας και σκληρής κριτικής που απευθυνόταν στους εκπροσώπους της κυβέρνησης, που παρακολούθησαν την κηδεία, Το μόνο χειροκρότημα ήταν αποκλειστικά για τη Πρόεδρος Sandro Pertini , ο οποίος, που με δάκρυα είπε : «Δεν έχω λόγια, είμαστε αντιμέτωποι με την πιο εγκληματική επιχείρηση που έχει λάβει χώρα στην Ιταλία.



Στη φωτογραφία ο συνταγματάρχης Giuseppe Belmonte. Στις 23 Νοεμβρίου 1995 είχε καταδικαστεί για εμπόδιση τις έρευνες μαζι με τον πρώην επικεφαλής της P2 Licio Τζέλι, ο πρώην πράκτορας της SISMI Francesco Pazienza και τον αξιωματικό Πίτερ Musumeci

Οι προσπάθειες να εκτραπούν και να εμποδιστούν οι έρευνες πολύ σύντομα έγιναν εμφανείς. Αυτό προκάλεσε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σε σχέση με τον αποκαλούμενη στρατηγική της έντασης.

Οι νεοφασίστες κτύπησαν, σε μια “προσπάθεια” αποσταθεροποίησης και συντηρητικοποίησης της ιταλικής κοινωνίας, που στρέφεται αριστερά… και χρησιμοποιούν "επαναστατική" φρασεολογία...

Ακολούθησαν μια μακρύ και αμφισβητούμενη δικαστική υπόθεση και οι συγγενείς των θυμάτων ενώθηκαν για να βελτιώσουν και να διατηρήσουν την πληροφόρηση κατά την διάρκεια του δικαστικόυ αγώνα που κατέληξε την 23 Νοεμβρίου 1995 στο ιταλικό ανώτατο δικαστήριο (Corte Di Cassazione) με την τελική πρόταση


Επιβεβαίωση φυλάκιση σε ισόβια των ακροδεξιών εξτρεμιστών τρομοκράτες *Βαλερηο Fioravanti και *Φραντσεσκα Μαμπρο - που πάντα δήλωσαν αθωότητα - ως εκτελεστές της επίθεσης

Πρόταση για την παρεκτροπή έρευνας για το Λιτσιο Τζελλι (μέλος P2 μασονική στοά ), τον Φραντσεσκο Πατσιενστα ανώτεροι υπάλληλοι του SISMI (μυστική υπηρεσία ) τον Πιετρο Μουσουμετσι τον Γιουσεππε Μπελμοντε, Στεφανο Ντελλε Κιαιε, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή.



Μέχρι σήμερα ο δικαστικός αγώνας για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, που προστατεύονται πολύ καλά, ακόμη και από τη μεγάλη σύμμαχο (ΗΠΑ)... Τους Αμερικανούς που με αποφάσεις της ιταλικής δικαιοσύνης, ήταν πίσω από κάθε τρομοκρατική επίθεση στη γειτονική χώρα...


Στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής .....μια βαθιά ρωγμή διατηρήθηκε στον κύριο τοίχο που είχε καταρρεύσει και το ρολόι σταμάτησε για πάντα στις 10,25, ο ακριβής χρόνος της έκρηξης.


Ο πίνακας γραφει - οι πολιτικούς δεν ενδιαφέρονται για τις τραγωδίες του λαού - Όταν οι δικαστές αποκαλύπτουν, το κράτος επικαλείται "κρατικό απόρρητο" και οι έρευνες παγώνουν, οι ένοχοι χαμογελούν...

Νεοφασισμός, μασονική στοά Π2, αλλά και “εμπλοκή” ελλήνων νεοφασιστών, που μέχρι σήμερα διερευνά η ιταλική δικαιοσύνη…


Στην Ελλάδα, οι θεσμοί σφυρίζουν αδιάφορα, "αγνοούν" ή δεν...αντιλαμβάνονται πως το αυγό του φιδιού επωάζεται;


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου