Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Εγκαίνια στο Μουσείο Φόσκολου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου στην ιταλική τηλεόραση!


Δήμαρχος Ζακύνθου: Στις αρχές Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου του εθνικού ποιητή της Ιταλίας, Ούγκο Φώσκολο, και εκείνη την περίοδο θα γίνει διημερίδα πολιτισμού προς τιμήν του.


Τα μέλη του συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού RAI UNO της Ιταλίας, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς.

Πιο συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο βρίσκονται ο συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού, κ. Σταύρος Κοκόλης, η προγραμματίστρια σκηνοθεσίας, κ. Paola Petrolati, και ο συγγραφέας-σύμβουλος παραγωγής, κ. Nikolo Kamineou.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, στόχος της επίσκεψής τους είναι να προβάλλουν τη δραστηριότητα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου για την προστασία της χελώνας caretta-caretta.

Η εκπομπή θα προβληθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, θα είναι διάρκειας 45 λεπτών και παρουσιάστρια είναι η Πρόεδρος της WWF Ιταλίας, κ. Donatella Bianki, ενώ σκηνοθέτης είναι ο κ. Jusepe Rouggiero.

Εκτός από τη Ζάκυνθο στην εκπομπή "Lineablu 2016 Isole Ionie" θα παρουσιαστούν επίσης η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, ενώ την παρακολουθούν 2 εκ. τηλεθεατές κατά μέσο όρο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε που επέλεξαν τη Ζάκυνθο και τόνισε πως μας ενώνει ο εθνικός ποιητής της Ιταλίας, Ούγκο Φώσκολο, προσθέτοντας πως στις αρχές Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου του και εκείνη την περίοδο θα γίνει διημερίδα πολιτισμού προς τιμήν του.

Επίσης, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε την αδελφοποίηση που έγινε με τον Δήμο της Παβίας, καθώς και την άψογη συνεργασία που υπάρχει με το Πανεπιστήμιο της συγκεκριμένης Ιταλικής πόλης.

Πηγή: ermisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου