Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας «εξυμνεί» την Ελλάδα - «Παραμένει πάντα η γη του πολιτισμού και της φιλοξενίας»

 Αποτέλεσμα εικόνας για niarhos
 Ίδρυμα Νιάρχος

Αφιέρωμα στην Ελλάδα έκανε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai λίγο πριν το τέλος της τηλεοπτικής θερινής σεζόν της.

7 Σεπτεμβρίου 2018 

Παρουσίασε δυο εκπομπές στις ομορφιές της χώρας μας και στον πολιτισμό. Η δημοσιογράφος Λουτσία Γκοράτσι παρουσίασε την κοινωνική κατάσταση της χώρας και πολλές πτυχές της ελληνικής καθημερινότητας. Παρουσίασε το εντυπωσιακό Ίδρυμα Νιάρχος, τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια, το μεταναστευτικό, και παρουσίασε και μαρτυρίες από τη Λεσβο.

«Η Ελλάδα δώρισε στην Ευρώπη τις λέξεις της, όπως δημοκρατία, έξοδος, κρίση. Η Ελλάδα, με τις αιώνιες ιεροτελεστίες της, παραμένει πάντα η γη του πολιτισμού και της φιλοξενίας. Αλλά και τόσων Θεών, διότι μια θεότητα δεν ήταν αρκετή για να εξηγήσει, σε όποιον την πρωτοείδε, μια τόσο μεγάλη ομορφιά», ανέφερε η Γκοράτσι.

Ακολούθησε ένα ακόμη ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, με τίτλο «Αthens Blues» του Μάσσιμο Μποντζόρνο.

Το ντοκιμαντέρ αναφερόταν στη σύγχρονη Ελλάδα, μετά από την αναχώρηση της τρόικας. Μάλιστα, στην κάμερα του καναλιού μίλησε και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα «έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας, και επτά στις δέκα είναι μόνιμες».

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι «ξεκίνησε μια πολιτική στήριξης των ηλικιωμένων, η οποία δεν βασίζεται μόνον στις συντάξεις, αλλά και στις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους».

Τέλος, μίλησε και ο  κατασκευαστής μουσικών οργάνων και μηχανικός Βασίλης Κουϊκόγλου,, ο οποίος είπε: «Στην Ελλάδα παντρεύεται με μοναδικό τρόπο η μουσική της Δύσης και της Ανατολής, και για τον λόγο αυτό η χώρα μας αποτελεί ένα unicum σε διεθνές επίπεδο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου