Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Εστιατόριο στη Ρώμη χρέωσε ένα ζευγάρι με 350 ευρώ για φαγητό και 80 ευρώ υποχρεωτικό φιλοδώρημα


Δεν είναι μόνο η Μύκονος τελικά που γίνεται viral για τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται σε απλά πιάτα για φαγητό ή δύο μπουκαλάκια νερό.
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Όπως ένα πασίγνωστο εστιατόριο στη Ρώμη, το Antico Caffè di Marte που βρίσκεται κοντά στο Castel San Angelo.
Το συγκεκριμένο έχει γίνει στόχος παραπόνων τα τελευταία 24ωρα μετά την δημοσίευση ενός ζευγαριού Ιαπώνων στο tripadvisor, όπου παραπονιούνταν για το μέγεθος του λογαριασμού.
Το ζευγάρι πήρε δύο πιάτα με ζυμαρικά και θαλασσινά και δύο ποτήρια κρασί και κλήθηκαν να πληρώσουν πάνω από 430 ευρώ συνολικά. Κι αυτό γιατί τους χρεώθηκαν τα πιάτα στα 350 ευρώ περίπου, αλλά τους υποχρέωσαν να πληρώσουν και φιλοδώρημα 80 ευρώ. Κάπως έτσι ο λογαριασμός ξεπέρασε τα 430 ευρώ.
Μετά απ΄αυτό το περιστατικό εμφανίστηκαν κι άλλα, εξίσου πρόσφατα. Ένα συνέβη στις 27 Αυγούστου όταν μια παρέα 4 φίλων παρήγγειλε ένα πιάτο με ψάρια που τους το χρέωσαν 429 ευρώ, ενώ υπήρξαν 40 ευρώ για το σέρβις και τα κουβέρ και άλλα 40 για το φιλοδώρημα.
Η συγκεκριμένη παρέα θέλησε να κυνηγήσει το θέμα και επέστρεψαν μετά την πληρωμή στο εστιατόριο ζητώντας να γίνει επιστροφή μέρους των χρημάτων. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο όμως, δεν αναγνωρίζεται κανένα λάθος. Κάτι που ίσχυσε και για την αστυνομία που έδωσε την εξής απάντηση: «έπρεπε να μας καλέσετε πριν πληρώσετε, τώρα δε μπορούμε να κάνουμε κάτι».
Ο λόγος που έχουν συσσωρευτεί τόσα παραδείγματα με υπέρογκα ποσά στο Antico Caffè di Marte βρίσκεται στα μικρά γράμματα του μενού. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να λέει ότι το μενού είναι ξεκάθαρο στις τιμές, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Γιατί στο μενού αναγράφεται ότι ένα πιάτο με θαλασσινά στα 100 γραμμάρια κοστίζει περίπου 6.5 ευρώ. Οι πελάτες όμως δεν έχουν ζυγαριά για να ξέρουν πόσο βάρος έχει το πιάτο. Έτσι, όταν τους το φέρνουν, αυτό σπάνια πέφτει κάτω από τα 500 γραμμάρια, οπότε στην καλύτερη θα πληρώσουν ένα 40άρι το πιάτο.
Στην περίπτωση της παρέας όμως, ο σερβιτόρος δεν τους ανέφερε για παραπάνω από 100 γραμμάρια. Η παρέα παρήγγειλε 100 γραμμάρια και ο σερβιτόρος τους έφερε πάνω από ένα κιλό.
Όσον αφορά στα πανάκριβα κουβέρ και το φιλοδώρημα, ο ιδιοκτήτης λέει ότι δίνεται η επιλογή να πληρώσουν είτε το 10% είτε το 20%. Σε κανένα από τα παραδείγματα δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Αυτά τα περιστατικά έχουν θορυβήσει συλλόγους καταστημάτων στη Ρώμη που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του εστιατορίου με άρση της άδειας λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου