Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η μυστηριώδης «Μούμια της Πυραμίδας» που ανακαλύφθηκε κάτω από τους δρόμους της Ρώμης

Τουρίστες σε συντριβάνι της Ρώμης
Η Βία Οστιένσε στη Ρώμη είναι γνωστή και ως νεκρόπολη του Αγίου Παύλου αφού εκεί εντοπίστηκαν τα λείψανά του μαζί με εκατοντάδες άλλες οστεοθήκες.
Τρεις σκελετοί που πιθανόν χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή έχουν εντοπιστεί κρυμμένοι κάτω από τους δρόμους της Ρώμης.
Εργάτες που έκαναν ανασκαφές για τις εγκαταστάσεις του μετρό της πρωτεύουσας εντόπισαν τα ευρήματα, σύμφωνα με τη La Repubblica.
Τα πρώτο λείψανο βρέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, μπροστά από το σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου Piramide, κοντά στην Πιατσάλε Οστιένσε.
Τα λείψανα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν σε άνδρα και οι επιστήμονες έδωσαν στο εύρημα την ονομασία «Η Μούμια της Πυραμίδας».
Τα τέλεια διατηρημένα οστά, τα οποία φαινομενικά χρονολογούνται από την εποχή που η ρωμαϊκή αυτοκρατορία βρισκόταν στο απόγειο της, περιβάλλονται μυστηριωδώς από καρφιά υποδηλώνοντας ότι το σώμα ήταν θαμμένο σε ξύλινο φέρετρο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ειδικής Διεύθυνσης Αρχαιολογικής Κληρονομιάς της Ρώμης, η ακριβής ηλικία του σκελετού δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Δύο ακόμη σκελετοί, εκείνοι μιας μητέρας και ενός παιδιού, εντοπίστηκαν 10 ημέρες αργότερα.
Τα λείψανα του παιδιού είχαν τοποθετηθεί μεταξύ του ισχίου και του γόνατος της γυναίκας, υποδεικνύοντας ότι ήταν μάλλον η μητέρα.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για οικογένεια και η ταφή τους αποτέλεσε μέρος της Νεκρόπολης της Βία Οστένσε, ενός από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία νεκροταφεία της Ρώμης.
Ο κοντινός σταθμός πήρε το όνομά του από την κοντινή Πυραμίδα του Γάιου Κέστιου, τη μοναδική «αιγυπτιακή» πυραμίδα στην Ευρώπη και τάφο του Γάιου Κέστιου.


https://sputniknews.gr/kosmos/201910024735625-h-musthriwdhs-moumia-ths-puramidas-pou-anakalufthhke-katw-apo-tous-dromous-ths-rwmhs/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου