Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Depeche Mode και ... Dante Alighieri!

Αποτέλεσμα εικόνας για walk in my shoes depeche

Στη Θεία Κωμωδία, ο Δάντης περιγράφει την Κόλαση ως έχουσα κωνοειδή μορφή, αποτελούμενη από εννέα κύκλους –έναν για κάθε αμαρτία, με την τιμωρία να επιβάλλεται ανάλογα με τη βαρύτητα έκαστης.
Επηρεασμένος από το συγκεκριμένο κεφάλαιο, αλλά και από τις μάταιες προσπάθειες να βοηθήσει τον Dave Gahan να ξεφύγει από την ηρωίνη και την αυτοσυντριβή, ο Martin Gore συνέθεσε το 28ο single του συγκροτήματος.Το 7ιντσο single, σε αντίθεση με την εκδοχή που περιλήφθηκε στο άλμπουμ Songs Οf Faith Αnd Devotion, ήταν πιο στριγγό, ενδυναμώνοντας την ήδη δραματική ερμηνεία του Gahan. Όσο για τις δύο 12ιντσες εκδοχές, διαθέτουν τα μνημειώδη remixes των Johnny Dollar/Portishead (σε πιο αργούς ρυθμούς) και William Orbit (με παραμορφωμένες μπασογραμμές και breakbeats).
Αποτέλεσμα εικόνας για walk in my shoes depeche
Για το δε βιντεοκλίπ, ο σκηνοθέτης Anton Corbijn (U2, Nirvana) χρησιμοποίησε την επιρροή του Gore από την Κόλαση του Δάντη, αν και το MTV απέσυρε τελικά το στιγμιότυπο που έδειχνε τον Gore, τον Andy Fletcher και τον Alan Wilder με τρεις γυμνές γυναίκες. Εντούτοις, η αυθεντική εκδοχή κυκλοφόρησε στις συλλογές με τα βιντεοκλίπ των Depeche Mode.
Αποτέλεσμα εικόνας για walk in my shoes depeche


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου