Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η fashion blogger που παράτησε σπουδές και κερδίζει 8 εκ. δολάρια το χρόνο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Κιάρα Φεράνι

Δείτε πώς μια fashion blogger, η Κιάρα Φεράνι, εγκατέλειψε τις σπουδές νομικής για το χόμπι της και κατάφερε να κερδίζει σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!

της Ελίνας Μαμμή           

Τον Ιούνιο, μία ελίτ ομάδα από fashion bloggers έγιναν πρωτοσέλιδο επειδή κατάφεραν να κερδίζουν περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Αλλά σε σύγκριση με την Κιάρα Φεράνι του μπλογκ «The Blonde Salad», κερδίζουν ελάχιστα. Η Φεράνι έχει μετατρέψει το blog της σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση, με κέρδη σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, όπως αναφέρει το Women's Wear Daily.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κιάρα Φεράνι

Από την έναρξη του μπλογκ της «The Blonde Salad» το 2009, (και ενώ ήταν ακόμα φοιτήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου), μέχρι σήμερα, έχει εξελιχθεί σε μία κοπέλα που κατάφερε να μπει δυναμικά στον χώρο της μόδας που πάντα την γοήτευε και να συνεργαστεί με μεγάλα brand, όπως η Guess. Η βιομηχανία της μόδας την αγάπησε και την ανέδειξε ως μία από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους της.

Η Κιάρα έχει μετατρέψει το blog της σε ένα ολοκληρωμένο εμπορικό σήμα που πωλείται σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδά της προέρχονται κατά 30% από την ιστοσελίδα της - 20% από τις διαφημίσεις και 10% από τις συνεργασίες της με σχεδιαστές.

Σχετική εικόνα

Το υπόλοιπο 70% των εσόδων της συπληρώνεται από τη σειρά υποδημάτων της «Chiara ferragni», η οποία λανσαρίστηκε το φθινόπωρο του 2013 με χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ από έναν Ιταλό επενδυτή. Σήμερα, τα αξίας 220 και 500 δολαρίων παπούτσια της πωλούνται σε 200 καταστήματα σε 25 χώρες.

Σε μια συνεργασία της με τον Steve Madden πούλησε 16.000 ζευγάρια παπούτσια μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από το λανσάρισμά τους τον Φεβρουάριο. Πλέον είναι περισσότερο επιχειρηματίας παρά blogger.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κιάρα Φεράνι

Και ενώ το blog της έχει αποκτήσει σταθερή επισκεψιμότητα, πλέον το χρησιμοποιεί περισσότερο ως εργαλείο μάρκετινγκ παρά ως πηγή εσόδων.

Η παρουσία της στα social media - κυρίως στο Instagram, με σχεδόν 2,8 εκατομμύρια followers και με χιλιάδες καινούργιους καθημερινά – ενισχύουν τη φήμη της και, σε πολλές περιπτώσεις, της εξασφαλίζουν επιπλέον μετρητά.

Εκεί ανεβάζει φωτογραφίες από καθημερινές της εμφανίσεις, αλλά και λεπτομέρειες από τη ζωή της (λίγο καιρό πριν ανακοίνωσε στο instagram τον χωρισμό της με το φίλο της), επιτρέποντας στους ανθρώπους να την «ακολουθούν» σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, όπως η ίδια λέει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κιάρα Φεράνι

Διάφορα brands της ζητούν να παρουσιάσει εκδηλώσεις και την πληρώνουν για να ανεβάσει φωτογραφίες στο Instagram για την προώθηση των προϊόντων τους.

Πέρυσι, σταμάτησε να ανεβάζει υλικό από χορηγίες στο blog της, για να μην υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στο πληρωμένο και το αυθεντικό περιεχόμενο.

Παρά τις επιτυχίες της, η Κιάρα προτείνει στους επίδοξους fashion bloggers που επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, να μην εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Μην ξεχνάτε. Η Κιάρα είναι η εξαίρεση, οχι ο κανόνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου