Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ιταλία : Στους έντεκα οι νεκροί από την κακοκαιρία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλία : Στους έντεκα οι νεκροί από την κακοκαιρία

Στους έντεκα ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει την Ιταλία για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ «βυθισμένοι» παραμένουν οι δρόμοι της Βενετίας

30 Οκτωβρίου 2018
        
Στους έντεκα ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει την Ιταλία για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ «βυθισμένοι» παραμένουν οι δρόμοι της Βενετίας.

Πλημμυρισμένη παραμένει δια δεύτερη μέρα η πλατεία του Αγίου Μάρκου ενώ η Βασιλική του Αγίου Μάρκου επίσης πλημμύρισε με το μωσαϊκό δάπεδό της να καλύπτεται από νερό ύψους 90 εκατοστών.

«Η Βασιλική γέρασε 20 χρόνια σε μια μόλις ημέρα και ίσως να είμαι υπερβολικά αισιόδοξος λέγοντας αυτό» δήλωσε ο Κάρλο Τεσερίν, ο διαχειριστής του ναού.

«Είναι όλο και δυσκολότερο για εμάς και ίσως θα καταστεί αδύνατο να επιδιορθώσουμε τις ζημιές, ιδίως σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής» συμπλήρωσε ο Τεσερίν.

Επί το πλείστον οι θάνατοι προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων, καθώς η ταχύτητα των ανέμων ανέρχεται έως και τα 150χλμ/ώρα. Τεράστια κύματα έπληξαν το παραθαλάσσιο θέρετρο Ραπάλο, με αποτέλεσμα δεκάδες πολυτελή γιοτ να ανατραπούν από τη θαλασσοταραχή.

μεταξύ των γιοτ που υπέστησαν σοβαρές ζημιές είναι ένα ιδιοκτησίας της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί αργά σήμερα και την Τετάρτη, «κάνοντας ανακωχή με τη χώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου