Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τι να δείτε και να κάνετε στην πιο σαγηνευτική πόλη της Ιταλίας

Τι να δείτε και να κάνετε στην πιο σαγηνευτική πόλη της Ιταλίας

H πρωτεύουσα του πολιτισμού της Σικελίας και τα κρυμμένα αρχιτεκτονικά κοσμήματα

31/10/2018

Μόλις πριν από μερικά χρόνια, οι περισσότεροι νομίζανε ότι το κύριο αξιοθέατο του Παλέρμο ήταν στέκια της μαφίας.

ΠΗΓΑΙΝΕ τωρα

Το φθινόπωρο το Παλέρμο αναδύεται αναζωογονημένο από την καλοκαιρινή του ραστώνη - ακόμα αρκετά ζεστό για να κάνετε μια μικρή στάση στις κοντινές παραλίες για μια τελευταία βουτιά, αλλά σίγουρα ιδανικό για να εξερευνήσετε αυτή την υπέροχη πόλη.

Περπατήστε εδώ

Η Πιάτσα Μαρίνα, με έναν κήπο με τεράστια πλατάνια, είναι ένα γαλήνιο μέρος για να κάνετε βόλτα, προτού κατευθυνθείτε προς τα δυτικά κατά μήκος της Via Vittorio Emanuele και βυθιστείτε στην εξαιρετική αγορά Vuccirìa. Κατά μήκος του δρόμου, συναντιούνται οι τέσσερις ιστορικές γειτονιές του Παλέρμο, στην Quattro Canti - η οποία είναι πλατεία σταυροδρόμι. Πηγαίνοντας προς τα νότια μέσω της Piazza Pretoria θα δείτε μια τεράστια πηγή του 16ου αιώνα στην Piazza Bellini, όπου στεγάζονται δύο ένδοξες εκκλησίες του 12ου αιώνα. Η εκκλησία του Σαν Κατάλντο με τους τρεις κόκκινους τρούλους αποτελεί ένα από τα πιο σαγηνευτικά σημεία της πόλης.

Δες αυτό

Πριν οι Νορμανδοί βρεθούν στην Αγγλία, είχαν ήδη καταλάβει τη Σικελία. Το Palazzo dei Normanni είναι το παλαιότερο βασιλικό παλάτι της Ευρώπης που στεγάζει τώρα το δημοτικό συμβούλιο.

Από τον χάρτη

Ο καθεδρικός ναός του Monreale είναι ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής. Το λεωφορείο 389 εκτείνεται από την Piazza Indipendenza στο Monreale περίπου μία φορά ανά ώρα. Τα εισιτήρια κοστίζουν € 1,40. Τα επίσημα ταξί του Παλέρμο προσφέρουν μία βόλτα μετ 'επιστροφής, το οποίο σταματά στις περιοχές του Παλέρμο και του Μοντρεάλ, για € 120.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου