Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ένα κομμάτι γης στους γονείς που αποκτούν τρίτο παιδί σχεδιάζει να δίνει η Ιταλία



Κίνητρο ένα κομμάτι γης σκοπεύει να δώσει η ιταλική κυβέρνηση στους γονείς, προκειμένου να γεννήσουν τρίτο παιδί, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

31.10.2018

Σχέδιο κατά της υπογεννητικότητας φαίνεται πως ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση, η οποία εξετάζει να ανταμείβει τους γονείς που θα επιλέγουν να κάνουν και τρίτο παιδί, με ένα κομμάτι γης.

Το σχέδιο που δρομολογείται από τη Λέγκα, το ένα εκ των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019, προβλέπει σύμφωνα με την Daily Mail, την παραχώρηση από το κράτος αγροτεμαχιών για 20 χρόνια, σε γονείς που θα φέρουν στον κόσμο τρίτο παιδί, μεταξύ του 2019 και του 2021.

«Λένε ότι οι Ιταλοί έχουν λίγα παιδιά και ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί αυτή η τάση», σημείωσε ο υπουργός Γεωργίας της χώρας. «Αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο θέλει να συμβάλει, ευνοώντας συγκεκριμένα αγροτικές περιοχές, όπου οι άνθρωποι κάνουν ακόμη παιδιά», ανέφερε.

Σημειωτέον ότι η Ιταλία κατέχει το μικρότερο ποσοστό γεννήσεων στην Ευρώπη. Πέρυσι, καταγράφηκαν σχεδόν 464.000 γεννήσεις, ήτοι ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά σε ξένους που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο μέτρο, θα πρέπει να είναι κάτοικοι της Ιταλίας για τουλάχιστον δέκα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου