Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

«Πνίγεται» η Βενετία»: Η νύχτα της καταστροφής - Φωτογραφίες από τη χειρότερη πλημμυρίδα εδώ και 50 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για venezia acqua alta
Η Βενετία μοιάζει με πόλη που βουλιάζει, καθώς χτυπήθηκε από την υψηλότερη πλημμυρίδα εδώ και πάνω από 50 χρόνια, με τους τουρίστες να περνούν μέσα από πλημμυρισμένους δρόμους για να αναζητήσουν καταφύγιο.
L’alba del giorno dopo a Venezia
Οι εικόνες από την πλατεία του Αγίου Μάρκου τη νύχτα είναι ανησυχητικές. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις υψηλές παλίρροιες, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα χαμηλότερα μέρη της πόλης.
San Marco

 Το εξαιρετικά έντονο φαινόμενο "acqua alta", που σημαίνει την άνοδο των υδάτων, κορυφώθηκε φτάνοντας σε ύψος τα 1,87 μέτρα καθώς ο συναγερμός πλημμύρας ακούγεται στην ιταλική πόλη, αναφέρει το κέντρο παρακολούθησης παλίρροιας. 
«Non abbiamo sistemi di difesa quando l’acqua è così alta»
«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά υψηλή παλίρροια. Όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης », δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro.

Il Comune invita cittadini e imprese a documentare i danni https://m.lifo.gr/now/world/259056/pnigetai-i-venetia-i-nyxta-tis-katastrofis-fotografies-apo-ti-xeiroteri-palirroia-edo-kai-50-xronia?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0GP9POkC2F8He0CP26z3FkVEmLfIIzCioJdQMcdr6gkMXouV4yWl7gIqc#Echobox=1573631580

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου