Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η Βενετία ετοιμάζεται για τρίτο κύμα πλημμύρας ενώ μετράει τις πληγές της

Βενετία, πλημμύρες
Η Βενετία ετοιμάζεται σήμερα Κυριακή για μια τρίτη πλημμύρα σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας κι ενώ προσπαθεί να συνέλθει από τις προηγούμενες πλημμύρες.
Σε κατάσταση έχει κηρυχθεί η Βενετία εδώ και λίγες ημέρες μετά τα δύο σφοδρά κύματα πλημμύρας που δέχτηκε μέσα σε μια εβδομάδα.
Η ιστορική πόλη ετοιμάζεται τώρα να δεχθεί ακόμα ένα χτύπημα καθώς αναμένεται ακόμα μια πλημμυρίδα σήμερα Κυριακή.
Η πρόγνωση για το σημερινό «acqua alta» ή «υψηλό νερό», όπως λέγεται το συγκεκριμένο πλημμυρικό φαινόμενο κάνει λόγο για στάθμη 160 εκατοστών που θα σημειωθεί λίγο μετά το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η στάθμη έφτασε τα 187 εκατοστά της Τρίτης - το υψηλότερο επίπεδο εδώ και μισό αιώνα – αλλά και η σημερινή πλημμύρα εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνη.
Η νέα απειλή έρχεται μετά από μια σύντομη ανάπαυλα το Σάββατο με τους επισκέπτες να επισκέπτονται ξανά την πλατεία του Αγίου Μάρκου, που είχε κλείσει την Παρασκευή.
© AFP 2019 / MARCO BERTORELLO
Η πλατεία και η βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία
Εκκλησίες, καταστήματα και σπίτια έχουν επίσης πληγεί στην πόλη που βρίσκεται στη λίστα με τις περιοχές Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Μάλιστα, μεταξύ του πλήθους που συγκεντρώθηκε γύρω από την περίτεχνη βασιλική του Αγίου Μάρκου το Σάββατο ήταν και μέλη της ιταλικής εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας που ταξίδεψε στη Βενετία το Σάββατο για να δείξει την αλληλεγγύη της.


https://sputniknews.gr/kosmos/201911175269733-venetia-trito-kyma-plimmyras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου