Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ιταλία: Άμεσες μεταρρυθμίσεις και μέτρα για τις επιχειρήσεις ζητεί ο πρόεδρος των εργοδοτών


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα η μεγαλύτερη εργοδοτική ένωση στην Ιταλία αξιώνοντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ένα σχέδιο υπέρ των επιχειρήσεων,
εκφράζοντας την εκτίμηση πως πολλές από αυτές κινδυνεύουν με χρεοκοπία έπειτα από την πανδημία του κορονοϊού.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Τις δυσκολίες θα τις δούμε κυρίως το φθινόπωρο του 2021″, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψή του με ξένους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Confidustria Κάρλο Μπονόμι.
Η Ιταλία, που έθεσε σε εφαρμογή ορισμένα από τα πιο σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με την καθίζηση του ΑΕΠ της για το 2020, η οποία εκτιμάται μεταξύ του 8,3% -14%, αναλόγως προς τα σενάρια.
Ο πρόεδρος της ένωσης βιομηχάνων τόνισε επίσης πως η πολιτική βρίσκεται «πολύ μακριά» από τα προβλήματα των επιχειρηματιών: «έχουμε πολλές αμφιβολίες» για το αποτέλεσμα του 10ήμερου Φόρουμ για το Μέλλον της Ιταλίας,  που ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, μολονότι η Confidustria θα συμμετέχει σε αυτό.
Πηγή:ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/evropi/italia-ameses-metarrythmiseis-kai-metra-gia-tis-epicheiriseis-zitei-o-proedros-ton-ergodoton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου