Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο, Μαρκοβάλντο στα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Ν.Ε. ΕΠΑΛ


Μπορεί τα ιταλικά να εξοστρακίστηκαν από τη Μέση Εκπαίδευση, όμως η ιταλική λογοτεχνία είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά παρούσα στα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2020: Πώς θα διεξαχθούν -Μάσκες, αποστάσεις, ανοιχτά ...
Πόσος μα πόσος στρουθοκαμηλισμός από πλευράς του Υπουργείου;  Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν την γλώσσα της επιλογής τους.
Δώστε τους το δικαίωμα να μπορούν να επιλέξουν τα ιταλικά και θα εκπλαγείτε από τις αιτήσεις.
350 απολυμένοι καθηγητές και 35.000 απολυμένοι μαθητές είναι η απόδειξη μέσα σε τρία μόνο χρόνια της επιτυχίας στην διδασκαλία της γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση.
Ας γίνουν τα ιταλικά γλώσσα επιλογής σ΄όλα τα γυμνάσια για όλα τα παιδιά κι΄ας επιλέξει κάθε παιδί την γλώσσα που επιθυμεί κι΄όχι την γλώσσα που του επιβάλλεται από ένα άδικο σύστημα!!!!

Ρένα Τσαταλμπασόγλου
Καθηγήτρια Ιταλικής Γλώσσας  και Φιλολογίας (ΠΕ34)

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 
Εισαγωγικό Σημείωμα Το συγκεκριμένο απόσπασμα προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη. Ο ήρωας εργάζεται ως αχθοφόρος σε μια εταιρεία για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του. Στη δουλειά του και στο καφενείο ακούει διαρκώς ιστορίες που αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με την κερδοσκοπία στα τρόφιμα και αποφασίζει να δράσει ... 

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου