Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

“Διδασκαλία Ιταλικής γλώσσας ή η λογική του παραλόγου…”

La dolce lingua | Facebook
To πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου Χανίων οι οποίοι επέλεξαν να διδαχθούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Ιταλικά, θίγει με ανάρτησή του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων κ. Αντώνης Αθανασάκης.

Συγκεκριμένα τονίζει πως όσοι  μαθητές  έχουν διδαχθεί για τα τρία χρόνια στο Γυμνάσιο, ως δεύτερη γλώσσα, τα ιταλικά καλούνται στο Λύκειο να επιλέξουν ως δεύτερη γλώσσα τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά καθώς δεν προβλέπεται η διδασκαλία των Ιταλικών με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε τρομερά μειονεκτική θέση με τους υπόλοιπους μαθητές που θα συνεχίσουν να διδάσκονται Γαλλικά η Γερμανικά.
Αναλυτικά σε ανακοίνωση του αναφέρει:
«Διδασκαλία Ιταλικής γλώσσας ή η λογική του παραλόγου…»
Στο σχολείο μας (2ο Γυμνάσιο Χανίων) εδώ και χρόνια ως δεύτερη ξένη γλώσσα εκτός από τα Γερμανικά και τα Γαλλικά διδάσκονται και τα Ιταλικά.
Έτσι, οι μαθητές, που με την έναρξη της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο επέλεξαν ως δεύτερη ξένη γλώσσα την Ιταλική και την διδάχτηκαν για τρία χρόνια, τώρα στην Α’ Λυκείου θα κληθούν υποχρεωτικά να διδαχθούν από την αρχή μια άλλη ξένη γλώσσα (Γερμανικά ή Γαλλικά), με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με συμμαθητές τους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να διδάσκονται την ίδια γλώσσα που είχαν στο Γυμνάσιο και, ενδεχομένως, ήδη από το Δημοτικό.
Γεγονός που όχι μόνον είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό αλλά αντίκειται στους νόμους και τους κανόνες των ίσων ευκαιριών για όλους. Άλλωστε, η Ιταλική είναι ένα από τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικώς για όσους υποψηφίους επιλέξουν το τμήμα της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. ή του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και άλλες σχολές που έχουν ως προαπαιτούμενο μάθημα την ξένη γλώσσα, μεταξύ των οποίων και την Ιταλική.
Πρέπει άμεσα να «ανοίξει» και η επιλογή των Ιταλικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας στην Α΄λυκείου!!!! Τουλάχιστον ως πρώτο βήμα, για το λύκειο στο οποίο θα φοιτήσουν οι μαθητές που έκαναν Ιταλικά στο γυμνάσιο. Άλλωστε δεν θα επιβαρυνθεί και κάτι σημαντικό το υπουργείο μια και θα μπορεί να συμπληρώνει το ωράριο που απαιτείται ο/η συνάδελφος που θα κάνει σε μας τα Ιταλικά.
Να θυμίσω ότι είμαστε το μοναδικό γυμνάσιο σε όλη την Κρήτη που κάνουμε και Ιταλικά…

https://www.kriti24.gr/didaskalia-italikis-glossas-i-i-logiki-toy-paralogoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου