Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο 2018

 ita banner 2018 0

Η 3η έκδοση της Εβδομάδας Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο, που πραγματοποιείται από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2018, έχει ως στόχο την προώθηση στο εξωτερικό της γεωργική παραγωγής, του φαγητού και της ποιοτικής ιταλικής κουζίνας, σήμα κατατεθέν του «brand Ιταλία», στον απόηχο των μεγάλων θεμάτων που, ξεκινώντας από την EXPO 2015 Milano, διακρίνουν την ιταλική διατροφή: ποιότητα, βιωσιμότητα, πολιτισμός, επισιτιστική ασφάλεια, δικαίωμα διατροφής, εκπαίδευση, ταυτότητα, περιβάλλον, βιοποικιλότητα.

07 11 2018

Σε αυτό προστίθεται το έργο προώθησης, και σε τουριστικό επίπεδο, των περιοχών, των ιταλικών γαστρονομικών διαδρομών, καθώς και της μεσογειακής διατροφής, ένα από τα στοιχεία που κάνει την Ιταλία η πιο υγιή Χώρα στον κόσμο.

Επίσης θεμελιώδεις είναι οι δραστηριότητες παρουσίασης και διεθνοποίησης της ιταλικής προσφοράς εκπαίδευσης στον τομέα αυτό, προκειμένου να προσελκυστούν ταλέντα από το εξωτερικό και να εκπαιδευτούν στη χρήση ποιοτικών ιταλικών προϊόντων.

Το έργο ολοκληρώνεται με τις δράσεις του Σχεδίου για την έκτακτη προώθηση του Made in Italy, που προωθείται από την Κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιωθεί η διανομή και εμπορική παρουσία των προϊόντων της αληθινής γεωργικής παραγωγής, καθώς και με τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης 2017 -2022, που έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη των λιγότερο γνωστών περιοχών στο εξωτερικό.

Σημείο αναφοράς για πάνω από 1000 σχεδιαζόμενες δραστηριότητες είναι οι σχεδόν 300 διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπείες και τα ιταλικά μορφωτικά ινστιτούτα, τα οποία συντονίζουν τις προσπάθειες των διαφόρων εταίρων για τη βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων και εξασφαλίζουν τη συνοχή της κρίσιμης μάζας.

Οι άξονες στήριξης

Η προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής και των συστατικών της.

Η ενίσχυση των περιφερειακών εκδηλώσεων με θέμα την διατροφή και την οινοπαραγωγή, καθώς και οι τουριστικές διαδρομές, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα 2018 Έτος Τροφίμων.

Η προώθηση της πρωτοβουλίας «Pasta Pesto Day», η οποία, με αφορμή την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi της Γένοβας, προωθεί την πιο αναγνωρίσιμη συνταγή της πόλης σε εστιατόρια όλου του κόσμου, τα οποία θα διαθέσουν ένα μέρος των εσόδων για την πόλη της Γένοβας.

Οι συνδέσεις με τους εορτασμούς των Centenari Rossiniani, με την ευκαιρία της 150ης επετείου του θανάτου του συνθέτη, παθιασμένο με το μαγείρεμα και τη γνωστή γαστρονομία.

Οι δραστηριότητες κατάρτισης, με ιδιαίτερη προσοχή στον ξενοδοχειακό τομέα, για την ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών μεταξύ Ιταλών και τοπικών σεφ.

Η προστασία και ενίσχυση των προϊόντων προστατευόμενης και ελεγχόμενης ονομασίας, μαζί με ενέργειες για τη διάδοση των ιταλικών μεθόδων προστασίας σήματος που αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του φαινομένου του Italian sounding.

Δείτε τα Ιταλικά Εστιατόρια στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας

Δείτε το πρόγραμμα για και τα μενού των εστιατορίων που θα συμμετέχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου