Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ιταλία: Η γέφυρα Μοράντι θα ανακατασκευαστεί με υπογραφή Πιάνο ή Καλατράβα


Η επταμελής ομάδα περιλαμβάνει καθηγητές πανεπιστημίων, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, επαγγελματίες και έναν ανώτατο αξιωματούχο της πόλης.

28/11/2018 

Μια ομάδα που συστάθηκε από τη δημοτική αρχή Γένοβας για την ανακατασκευή της κατεστραμμένης γέφυρας Μοράντι εξετάζει σχεδιάζει από κορυφαίους αρχιτέκτονες όπως οι «γνώριμοι» στη χώρα μας αρχιτέκτονες Ρέντσο Πιάνο (ο Ιταλός έχει σχεδιάσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και ο Σαντιάγκο Καλατράβα (ο Ισπανός έχει σχεδιάσει την ανακατασκευή του ΟΑΚΑ και άλλα Ολυμπιακά έργα του 2004)

Η επταμελής ομάδα περιλαμβάνει καθηγητές πανεπιστημίων, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, επαγγελματίες και έναν ανώτατο αξιωματούχο της πόλης.

Κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν διατηρεί επαγγελματική σχέση με τις εταιρείες που μετέχουν στο διαγωνισμό για να συμμετάσχουν στο έργο, και παρέχουν την τεχνογνωσία τους δωρεάν.

Τα σχετικά πρότζεκτ που εξετάζει η ομάδα είναι «πάνω από 10, λιγότερα από 20» δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA ο δήμαρχος Γένοβας, και επίτροπος ανακατασκευής της γέφυρας, Μάρκο Μπούτσι.

Ο Ρέντσο Πιάνο γεννήθηκε στην πόλη της Γένοβας στις 14 Σεπτεμβρίου 1937, ενώ ο Σαντιάγο Καλατράβα εργάζεται στη Ζυρίχη. Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1951 στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade, εταιρείας που διαχειριζόταν τη λειτουργία της γέφυρας, αρνήθηκε την Τετάρτη να απαντήσει σε ερωτήσεις των δικαστών για την υπόθεση, και αρκέστηκε να προβεί σε μια δήλωση, ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο Καστελούτσι συγκαταλέγεται στα 21 άτομα που ερευνώνται για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε σχέση με την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι. Υπό έρευνα βρίσκονται και υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών. Αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, καθώς από την κατάρρευση της γέφυρας σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου