Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Θεά Μόνικα: H μέρα που η Μπελούτσι πήγε το ρόλο της ιερόδουλης σε άλλο επίπεδο! (Pics)

Σχετική εικόνα

Έγραψαν ιστορία σε έναν πολύ δύσκολο ρόλο και εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να μην τις θυμόμαστε...

13/12/2017

Δεν είναι απλός ο ρόλος μιας ιερόδουλης στον κινηματογράφο. Αν και υπάρχει και εύκολος τρόπος να τον υποδυθεί μια ηθοποιός: να την κάνει καρικατούρα. Ναι, αυτός είναι ο εύκολος τρόπος αλλά, ταυτόχρονα, ο… λάθος.

Όπως όμως συμβαίνει και τις περισσότερες φορές στην υποκριτική, έτσι και όσον αφορά αυτή την περίπτωση, ο δύσκολος τρόπος είναι και ο σωστός.

Διότι για να είναι αληθοφανής ένας τέτοιος ρόλος πρέπει να είναι ταυτόχρονα ρεαλιστικός αλλά και ενάντια στη μιζέρια. Το να το ρίξει άλλωστε μια ιερόδουλη στο… κλάμα είναι εξίσου εύκολο, αλλά κομματάκι ρατσιστικό, για όσες γυναίκες κάνουν το εν λόγω επάγγελμα.

Να τρεις γυναίκες που ισορρόπησαν σε αυτό το λεπτό σκοινί και κατάφεραν να πάνε τον εν λόγω ρόλο σε άλλο επίπεδο:

Η Τζούλια Ρόμπερτς στο «Pretty Woman»

Σχετική εικόνα 
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες των 90s και εκείνη που εκτόξευσε την καριέρα της εντυπωσιακής από τότε Τζούλια Ρόμπερτς, το «Pretty Woman» έχει ως βασική του πρωταγωνίστρια την Βίβιαν, μια πόρνη που προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο τυπά (τον Ρίτσαρντ Γκιρ) για ένα βράδυ αλλά τελικά ερωτεύονται και όλα τα υπόλοιπα γίνονται ιστορία. Τρομακτική εμπορική επιτυχία και ρόλος καθολικής αποδοχής για την 33χρονη, τότε, Ρόμπερτς που ούτε λίγο ούτε πολύ παρέδωσε μαθήματα για το πως προσεγγίζεται ένας τέτοιου τύπου ρόλος.

Η Κιμ Μπάσιντζερ στο «LA Confidential»

Αποτέλεσμα εικόνας για Κιμ Μπάσιντζερ στο «LA Confidential

Το «LA Confidential» είναι ένα από τα καλύτερα φιλμ νουάρ όλων των εποχών αν και γυρισμένο τη δεκαετία του ’90- δηλαδή δεκαετίες μετά την άνθιση του είδους. Εκτός από την υπόθεση και την σκηνοθεσία του, το «LA Confidential» πρέπει να περηφανεύεται και για τις ερμηνείες του.

Ανάμεσα σε αυτές, η φοβερή και τρομερή Κιμ Μπάσιντζερ που στα 44 της ήταν εντυπωσιακή τόσο εμφανισιακά όσο και υποκριτικά. Για την ακρίβεια, βρίσκεται αναμφισβήτητα στην καλύτερη υποκριτική περίοδο της καριέρας της και «ζωντανεύει» την αντιφατική, πανέμορφη και θλιμμένη ιερόδουλη με σεμιναριακό τρόπο.

Αν και εμφανίζεται στην οθόνη για μόλις 35 λεπτά σε όλη την ταινία καταφέρνει να κλέψει την παράσταση και το Όσκαρ για τον ρόλο της. Κι αυτό, φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι…

H Μόνικα Μπελούτσι στο «Malena»

  Σχετική εικόνα

Κάποιοι λένε πως μαζί με τη Σοφία Λόρεν και τη Μόνικα Βίτι είναι οι ομορφότερες ηθοποιοί όλων των εποχών. Η Μόνικα Μπελούτσι είναι ένα αληθινό φαινόμενο εξωτερικής ομορφιάς και ήταν δεδομένο ανέκαθεν πως πολλές ταινίες θα γυρίζονταν απλά και μόνο για να εξυμνήσουν την ομορφιά της και άπειροι σκηνοθέτες θα την ήθελαν για τη μούσα τους και την πρωταγωνίστρια των ταινιών τους.

Η πιο χαρακτηριστική όμως από όλες είναι η ταινία στην οποία υποδύθηκε μια ιερόδουλη, η διάσημη «Μαλένα» του θρυλικού Τζουζέπε Τορνατόρε, του πιο νοσταλγικού σκηνοθέτη του ιταλικού σινεμά. Κανείς και ποτέ δεν κατάφερε να εξυμνήσει τόσο άψογα την θεϊκή ομορφιά της Μπελούτσι όσο ο Τορνατόρε και οι στιγμές της στο «Μαλένα» θα είναι πάντα χαραγμένες στα μυαλά όλων των ανδρών που είδαν την ταινία…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου