Τρίτη 26 Μαΐου 2015

"Σαλώμη" Ορατόριο του Alessandro Stradella

Το μπαρόκ, ως γόνιμο υπέδαφος ζυμώσεων ανάμεσα στο υψηλό και το ευτελές, στη διανόηση και τον αισθησιασμό, βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της δραστηριότητας των Latinitas Nostra. Συνεχίζοντας τον μουσικό διάλογο Ανατολής και Δύσης που εγκαινίασε η παράσταση.
Ένας Άγγλος ταξιδευτής στο Λεβάντε, ο εκκεντρικός «πάπας» της μπαρόκ σκηνής, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, και ο προικισμένος, πρωτοεμφανιζόμενος στο λυρικό θέατρο Νίκος Καραθάνος προσεγγίζουν το «ερωτικό ορατόριο» Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής του Στραντέλλα ως τολμηρή σύντηξη δυτικών και ανατολίτικων ηχοχρωμάτων.

Η παράσταση είναι στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.


Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος γνώρισε το τσέμπαλο κοντά στη Μαργαρίτα Δαλμάτη στη Σχολή Βινιανέλλι Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι και κατόπιν αποφοίτησε από το Ανώτατο Τμήμα Παλαιάς Μουσικής του Conservatoire της Γενεύης αποσπώντας το δίπλωμά του με ειδική μνεία της επιτροπής.
Είναι μεταξύ άλλων ιδρυτικό μέλος των συνόλων μπαρόκ μουσικής Εx Silentio και Latinitas Nostra με το οποίο το 2009 παρουσίασε σε δική του έκδοση από τα χειρόγραφα την πρώτη αναβίωση της όπερας Ολυμπιάδα του Antonio Caldara  σε ημισκηνοθετημένη μορφή (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) αλλά και της καντάτας Κασσάνδρα του Benedetto Marcello (Μουσικό Φεστιβάλ Ρόδου). Έχει συμμετάσχει ως βοηθός μαέστρου σε παραγωγές στην ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και στις ηχογραφήσεις G. Fr. Haendel: Arianna in Creta, Tamerlano και Giulio Cesare για την γερμανική εταιρία MDG (Μουσ. διευθ. Γ. Πέτρου).

Παραστάσεις: 29-30/6 και 1-2/7. 

Τιμές εισιτηρίων
25€
20€ (μειωμένο)
15€ (φοιτητικό)
5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Έναρξη πρoπώλησης
2 Μαΐου 2015

Eπίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης

Πληροφορίες
Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 - Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015
Ωράριο: 21.00
Τόπος: Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν - Φρυνίχου
Διοργάνωση: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
Σε συνεργασία με: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Είσοδος με εισιτήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου