Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Συναυλία του Quartetto STAB

Με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ιταλικής Δημοκρατίας, τo Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στη συναυλία του Ελληνο-Ιταλικού κουαρτέτο σαξωφώνων STAB με μουσική μπαρόκ, κλασσική και μοντέρνα.


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ώρα 20:30
Ολυμπιακό Μουσείο
(Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου-Θεσσαλονίκη, 2310.968531)
Είσοδος ελεύθερη


S.T.A.B.
saxophone quartet

Το Κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. ιδρύθηκε στην Αθήνα στα τέλη του 2012. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, το σχήμα είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί στην Ελάδα, συμμετέχοντας σε σημαντικά μουσικά αφιερώματα μεταξύ των οποίων εκείνο του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου, το θερινό συναυλιακό αφιέρωμα Ρεθύμνου και εκείνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Το ρεπερτόριο του σχήματος προσεγγίζει διαφορετικά μουσικά στυλ, από μεταγραφές κλασικής και μπαρόκ μουσικής μέχρι μεταγραφές μουσικής για τον κινηματογράφο,  μουσικής τζαζ, ταγκό και ένα πρωτότυπο ρεπερτόριο του 19ου αιώνα με έργα που συνθέθηκαν αποκλειστικά για το κουαρτέτο.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο σύγχρονο ρεπερτόριο, μέσα από τη συνεργασία που ξεκίνησε με διάφορους έλληνες συνθέτες, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κουμεντάκης.
Οι τέσσερεις μουσικοί έχουν κλασική μουσική παιδεία και δραστηριοποιούνται συναυλιακά τόσο ως μέλη διαφορετικών μουσικών σχημάτων όσο και ως σολίστες

Guido De Flaviis              sax Soprano
Στάθης Μαυρομάτης       sax Contralto
Illias Samsonov                sax Tenore
Kώστας Τζέκος                sax Baritono


-
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015
Ωράριο: 20:30
Τόπος: Ολυμπιακό Μουσείο, Θεσσαλονίκη
Διοργάνωση: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σε συνεργασία με: Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας εν Θεσσαλονίκη, Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου