Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δυναμική διαδήλωση εναντίον του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά

Φωνάζοντας το σύνθημα: «είμαστε όλοι αντιφασίστες» διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν το απόγευμα της Κυριακής στην Πλατεία Φερέτο στην πόλη Μέστρε της Ιταλίας.
Σκοπός τους ήταν να φτάσουν στο σημείο, όπου ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, έκανε ομιλία ενόψει των τοπικών εκλογών στις 31 Μαϊου.
Ο Σαλβίνι επιθυμεί να κάνει τη Λέγκα του Βορρά τον πιο ισχυρό αντίπαλο του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Για το λόγο αυτό συνεργάστηκε με το ακροδεξιό, νεο-φασιστικό κίνημα Casapound.
Η συνεργασία αυτή όμως προκαλεί οξείες αντιδράσεις.
Η Λέγκα του Βορρά (Lega Nord) αν και στην αρχή ήταν ένα αυτονομιστικό κόμμα που ήθελε να αποσχιστεί από το ιταλικό κράτος , όπου κατά τη γωώμη τους επικρατεί η διαφθορά, και τη «Ρώμη που κατακλέβει» τους πολίτες, δημιουργώντας το αυτοαποκαλούμενο κρατίδιο Padania, η Λέγκα του Βορρά επικεντρώνει τώρα τα πυρά της εναντίον του ευρώ και της μετανάστευσης, δύο θέματα που φαίνεται πως έχουν ευρεία απήχηση σε μια χώρα που πλήττεται από χρόνια ύφεσης.
Στην Ευρώπη, ο Σαλβίνι διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Μαρίν Λεπέν, την πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, του Εθνικού Μετώπου. Οπως κι εκείνη, είναι φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν και υποστηρίζει ότι η Ευρώπη διαπράττει ένα σφάλμα καθώς βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Μόσχα σχετικά με την ουκρανική κρίση.
Ο Ματέο Σαλβίνι, παρότι μόλις το 2009 ο τηλεοπτικός φακός τον είχε καταγράψει με μπίρα στο χέρι να τραγουδάει για τους «ελεεινούς» Ναπολιτάνους, διαβεβαιώνει ότι μπορεί να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους του ιταλικού νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου