Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Σκιάχτρα: έκθεση μοντέρνας τέχνης στη Σαντορίνη

ΣΚΙΑΧΤΡΑ
Το Σεπτέμβριο του 2016, θα παρουσιαστεί στο Κτήμα Σιγάλα στη Σαντορίνη μία πρωτοποριακή έκθεση σύγχρονης τέχνης, Ελλήνων και ξένων εικαστικών με θέμα το Σκιάχτρο, που θα διαρκέσει από τις  9 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016. 
Δεκατέσσερεις γνωστοί καλλιτέχνες, ανάμεσα τους ορισμένοι διεθνώς καταξιωμένοι, έρχονται στην Σαντορίνη για να εμπνευστούν από την Ελληνική φύση, το Κυκλαδίτικο τοπίο και τις Ελληνικές παραδόσεις και να παρουσιάσουν τη δική τους άποψη για τα Σκιάχτρα, με έργα πρωτότυπα που θα κατασκευαστούν στο νησί και θα εκτεθούν στον αμπελώνα του Κτήματος Σιγάλα.
Η έκθεση έχει ως θέμα το Σκιάχτρο, μια σπουδαία παράδοση του νησιού και άλλων αγροτικών περιοχών, όπου δεν είναι καθόλου σπάνιο να συναντήσει ο επισκέπτης αυτές τις μοναχικές φιγούρες φτιαγμένες με ευτελή υλικά, στημένες ή αιωρούμενες στα χωράφια για να φοβίσουν τους φυσικούς εχθρούς των αγαθών που δημιουργεί ο μόχθος του αγρότη. Μορφές εκφοβιστικές ή αλλοπρόσαλλες, φτιαγμένες με φαντασία και χιούμορ, που ίσως στο βάθος αποτυπώνουν την καλλιτεχνική ανάγκη και ευαισθησία των δημιουργών τους. Οι καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν στην Σαντορίνη για μία εβδομάδα και φιλοδοξούν να προσφέρουν μια ριζοσπαστική ανάγνωση του Σκιάχτρου, να δημιουργήσουν σύγχρονα γλυπτά με παραπομπή στους συμβολισμούς του και πάντα σε συνάρτηση με τις αισθητικές αναζητήσεις τους και τα προβλήματα της εποχής μας όπως αυτοί τα αντιλαμβάνονται. Η ανάγνωση του κάθε καλλιτέχνη είναι υποκειμενική, μοναδική αλλά ταυτόχρονα διαλογική με τα υπόλοιπα γλυπτά και το ίδιο το τοπίο.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι : John Roloff, Nunzio Di Stefano,  Αλέξανδρος Τζάννης,  Λήδα Παπακωνσταντίνου,  Μάκης Θεοφυλακτόπουλος,  Gianni Politi, Blind Adam,  Jorge Peris, Aντρέας Σάββα,  Micol Assael,  Diego Valentino,  Jose Angelino,  Francois Perez,  Κώστας Γουζέλης.
Παράλληλα με την έκθεση εκτίθονται το φωτογραφικό έργο του Πάνου Κοκκινιά στην αίθουσα γευσιγνωσίας, και  φωτογραφικό-ενημερωτικό υλικό από την συλλογή του Γιώργου Χαιδόπουλου
Συντελεστές:
Επιμέλεια και οργάνωση έκθεσης: Μαρία Βασαριώτου
Σύλληψη: Πάρις Σιγάλας
Παραγωγή: Κτήμα Σιγάλα


Πληροφορίες
tel:+302286071644
fax:+302286071645
website: http://www.sigalas-wine.com
http://www.sigalaswinetasting.com/

-
Πληροφορίες
Ημερομηνία: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 - Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
Ωράριο: 00.00
Τόπος: ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ, ΟΙΑ ΜΠΑΞΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Διοργάνωση: ΠΑΡΙΣ ΣΙΓΑΛΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Σε συνεργασία με: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου