Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν είναι θρησκευτικός πόλεμος, αλλά πόλεμος συμφερόντων

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν είναι θρησκευτικός πόλεμος, αλλά πόλεμος συμφερόντων

Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων, για τα χρήματα, τους φυσικούς πόρους, για την εξουσία επί των λαών.»

«Δεν ζούμε έναν θρησκευτικό πόλεμο, αλλά έναν πόλεμο συμφερόντων, για τα χρήματα, τους φυσικούς πόρους, για την εξουσία επί των λαών», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση που τον μεταφέρει στην Κρακοβία της Πολωνίας, όπου οργανώνεται η φετινή καθολική «Ημέρα των νέων».

«Πρέπει να πούμε αυτή την αλήθεια: ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο διότι έχασε την ειρήνη», πρόσθεσε ο ποντίφικας, ο οποίος θέλησε και πάλι να αποσαφηνίσει πως «όταν μιλά για πόλεμο αναφέρεται σε πραγματικό πόλεμο, όχι σε πολέμους θρησκειών». «Όλοι μας, όλες οι θρησκείες επιθυμούμε την ειρήνη. Το καταλάβατε;», είπε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι αυτό. Ευχαρίστησε, τέλος, και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος του εξέφρασε τηλεφωνικά την αλληλεγγύη του, «σαν ένας αδελφός», μετά την χθεσινή επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Νορμανδία.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου